Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο παράκαμψης Αγίας Ειρήνης: Ξεκίνησε η σύνδεση Ταμπάκικων και Λέτσαινας

Επισήμως, ξεκίνησε το έργο παράκαμψης της Αγίας Ειρήνης με τα συνεργεία της Αναδόχου Εταιρείας «TEXNET» να προχωρούν στη διάνοιξη του δρόμου που θα συνδέει τα Ταμπάκικα με το ΙΚΑ, στη Λέτσαινα.

Έπειτα από σημαντικές δυσκολίες, σοβαρές καθυστερήσεις που καταγράφτηκαν στο έργο παράκαμψης της πόλης από την οδό Καλουτά προς την οδό Ράμνης, λόγω του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιακών παραγόντων που έθεταν σε κίνδυνο την εκτέλεση της παραπάνω μελέτης, οι εργασίες ξεκίνησαν.

Πρόκειται για ένα έργο «ανάσα» που θα δώσει άλλη διάσταση στο νησί της Χίου, ενώ παράλληλα θα προσδώσει πολλαπλή αξία στο μεγάλο έργο του Περιφερειακού της πόλης μας, διότι θα συνδέσει το κομμάτι της οδού Καλουτά με τον Περιφερειακό, δίνοντας διέξοδο τόσο στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, όσο και στη μελλοντική ανάδειξη της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη, τόσο καιρό περίμεναν να καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου Μυτιλήνης, προκειμένου να αρχίσουν οι απαραίτητες εργασίες, παρά τις οχλήσεις του σε προφορικό επίπεδο. Όπως δήλωσε, τα συνεργεία θα πρέπει να καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια, ούτως ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί στους 14 μήνες, δηλαδή έως το τέλος του 2023 δεδομένο ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 «κλείνει».

«Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε και μέχρι το τέλος του χρόνου το έργο να είναι έτοιμο. Ένα έργο που πέρασε από πολλά κύματα και τώρα τρέχουμε. Αυτό το έργο θα βοηθήσει πάρα πολύ το κυκλοφοριακό. Μας λύνει πολλά προβλήματα κι ίσως το τελειώσουμε νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, εάν δεν προκύψουν αρχαιολογικά ευρήματα», υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει η χάραξη του συγκεκριμένου δρόμου, όπως επίσης και οι τομές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο ανάδοχος του έργου κ. Ιωάννης Ζαννάρας είχε αναφέρει ότι σε περίπου 1 χρόνο μπορεί να υλοποιηθεί οριστικά το παραπάνω έργο, εάν δεν προκύψουν προβλήματα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία: «Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την καλή και ορθή κατασκευή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε αντίξοες συνθήκες και εξωγενείς παράγοντας που μπορεί να καθυστερήσουν το έργο. Διαφορετικά όσο περνάει από το δικό μας χέρι, θα είμαστε ακόμα πιο γρήγοροι από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», με τον ίδιο να συμπληρώνει πως το έργο παράκαμψης του δρόμου κατά μήκος του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης έχει προϋπολογισμό που αγγίζει το ύψος του 1.080.000 ευρώ με την έκπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement