Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ήρθαν τα πρώτα 2 «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια στη Χίο 

Στην τοποθέτηση της πρώτης «έξυπνης» ηλιακής στάσης – παγκακίου προχώρησε ο Δήμος Χίου, έπειτα από πρόταση της Μονομετοχικής Εταιρείας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Ηλιακό Παγκάκι είναι ένα σύγχρονο έξυπνα παγκάκια που συνδυάζει σε βέλτιστο βαθμό σύγχρονη τεχνολογία, υψηλή αισθητική και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί η ελληνική εταιρεία «Core Solutions». Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο παγκάκι έχει τοποθετηθεί σε δύο σημεία στη Χίο, παρέχοντας στον κόσμο τη δυνατότητα φόρτισης διάφορων συσκευών του, ενώ παράλληλα θα μετράει και τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, συνολικά έχουν τοποθετηθεί δύο ηλιακά παγκάκια σε κεντρικά σημεία του νησιού. Το πρώτο παγκάκι τοποθετήθηκε στην Κεντρική Πλατεία «Βουνακίου», ενώ το δεύτερο στον χώρο της Φάρκαινας, κεντρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των περαστικών και κυρίως των νεότερων ηλικιών λόγω της χρησιμότητάς του.

«Θα τα χαρακτήριζα έξυπνα παγκάκια, τα οποία τελικά διευκολύνουν τη ζωή μας με ένα τρόπο απίστευτο. Έγινε προμήθεια 2 παγκακίων. Ο Δήμος Χίου ακολουθεί τις έξυπνες και σύγχρονες τεχνολογίες. Όταν λέμε ότι τα αλλάζουμε όλα, σημαίνει ότι όντως τα αλλάζουμε όλα. Δημιουργούμε τη νέα Χίο, πάμε στο αύριο με σύγχρονα και σταθερά βήματα», σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα φανεί και η χρησιμότητά τους.

Με τη σειρά του, ο Προμηθευτής της εταιρείας «Core Solutions», κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας ότι το ψηφιακό παγκάκι διαθέτει ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτει θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, ενώ λειτουργεί και ως πομπός ελεύθερου δικτύου wifi.

«Το παγκάκι είναι ελληνική κατασκευής με δυνατά τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μία καινοτομία, αποτελεί ένα κόσμημα σε κάθε πόλη. Μακάρι οι δημότες να το αγαπήσουν και να το αξιοποιήσουν», τονίζοντας ότι συνοδεύεται από δύο ειδικά λογισμικά, ούτως ώστε ο Δήμος Χίου να μπορεί να παρακολουθεί την παραγωγή και την κατανάλωση της ενέργειας που βρίσκεται πάνω στο παγκάκι, ενώ παράλληλα μπορεί να βλέπει και τη χρήση του Wifi, πόσοι δηλαδή χρήστες «μπήκαν» ημερησίως και τα δεδομένα που κατανάλωσαν.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement