Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάρμαντζης: «Εδώ και 3 μήνες διεξοδικοί έλεγχοι για την εξασφάλιση σωστής λειτουργίας των 93 σχολείων μας»

Συγκλονισμένος δήλωσε στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο των Σερρών, με αποτέλεσμα ένας 11χρονος μαθητής να χάσει τη ζωή του.

Για το λόγο αυτό, θέλησε να ενημερώσει και ταυτόχρονα να καθησυχάσει όλους τους δημότες ότι ο Δήμος Χίου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και της ευαισθησίας για την νέα γενιά του τόπου μας έχει προβεί σε μία σειρά από ενέργειες για την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των σχολικών κτιρίων.

Όπως εξήγησε, εδώ και 3 μήνες ο Δήμος Χίου εκπονεί για το σύνολο των 93 σχολικών κτιρίων του με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ την Μελέτη: «Εκπόνηση νέων μελετών και επικαιροποίηση παλαιών μελετών, πυροπροστασίας για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Χίου» η οποία έχει υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με την έγκριση των μελετών για κάθε σχολικό συγκρότημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για τα σχολικά κτίρια που έχουν εγκριθεί οι μελέτες πυρασφάλειας ο μελετητής προχωρά στην εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης για την εκτέλεση της  προμήθειας «Προμήθεια μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χίου», ώστε να υλοποιηθεί η εναρμόνιση της πυρασφάλειας με το σύγχρονο νομικό πλαίσιο.

«Εδώ και 3 μήνες έχουμε ξεκινήσει τον έλεγχο όλων των καυστήρων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για την πυρασφάλεια. Εδώ και 3 χρόνια δίνεται απίστευτη μάχη στα θέματα επισκευών, συντηρήσεων, νέων μελετών για τα σχολεία του νησιού. Πάντα φροντίζουμε οι επισκευαστικές εργασίες στα σχολεία να γίνονται κατά τη θερινή περίοδο, που είναι κλειστά τα σχολεία», τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή πέρα από τους διεξοδικούς ελέγχους που διενεργεί στα σχολεία, παράλληλα ελέγχει και συντηρεί τους αθλητικούς χώρους και τις παιδικές χαρές του τόπου μας.

Πέραν όμως των μεσοπρόθεσμων στόχων, συμπλήρωσε ότι σπουδαίος είναι και ο ρόλος του συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας που επεμβαίνει για τις ελαφρές βλάβες, ώστε να εξασφαλίσει τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης κατόπιν αιτημάτων από τις Διευθύνσεις των Σχολείων, ενώ παράλληλα προβαίνει σε μία σειρά από προμήθειες υλικού για την ανανέωση φθαρμένου εξοπλισμού, και γενικότερα παρακολουθεί τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης.

«Προς αυτή την κατεύθυνση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας εγκρίθηκαν πιστώσεις για την συντήρηση των θερμικών εγκαταστάσεων όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας, που εκτελούνται από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, με σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, την γενικότερη συντήρησή τους και την τεκμηριωμένη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα γίνεται η αποκατάσταση των μικρών βλαβών σε πρώτο χρόνο και ο  προγραμματισμός δράσεων για τις μεγαλύτερου μεγέθους επεμβάσεις που απαιτούνται», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χίου, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Χίου μεριμνά για την εξασφάλιση του ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να παρέχεται απρόσκοπτα το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης στα παιδιά μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Αφροδίτη περνά στους Ιχθύς στις 27 Ιανουαρίου και θα παραμείνει έως τις 20 Φεβρουαρίου, χαρίζοντας απλόχερα θετική και ονειροπόλα διάθεση, έμπνευση, ψυχολογική ηρεμία...

ΧΙΟΣ

Με έναν σύντομο απολογισμό παρουσίασε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου τη δραστηριότητά του για το έτος του 2022, επισημαίνοντας τον ενεργό και πολύπλευρο ρόλο του...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου  Η επικαιρότητα ανάμεσα σε άλλα θέματα τις τελευταίες μέρες κάνει λόγο και  για την περίπτωση κάποιου αποκαλούμενου ως «ψευτογιατρού» που...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σημαντική στροφή στην λογική με την οποία θα ψηφίσουν οι νέοι παρατηρώ σε αυτές τις επικείμενες εκλογές.  Ενώ το 2015...