Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Leader Αλιείας: 20 εκ. ευρώ για την αναπτυξιακή κατεύθυνση της Χίου προς το μέλλον

20 εκ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για το Leader Αλιείας 2023-2027 και τα ΤΑΠΤοΚ – Κατάθεση προτάσεων και ιδεών για την αναπτυξιακή κατεύθυνση της Χίου προς το μέλλον. 

Σε διαβούλευση με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου προχώρησε η ΕΤΑΧ στο πλαίσιο της υποβολής του φακέλου για το Leader Αλιείας 2023-2027, προκειμένου να συζητηθούν τα έργα που θα ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα.

Παράλληλα, η ΕΤΑΧ θα διαχειριστεί και τα ΤΑΠΤοΚ, μέσα και έξω από το αστικό κομμάτι της Χίου, όπου Δήμος Χίου και φορείς θα υποβάλλουν προτάσεις και έργα. Διαβουλεύσεις θα ακολουθήσουν στις δημοτικές ενότητες Αγίου Μηνά, Μαστιχοχωρίων, Βολισσού, Καρδάμυλων, Ψαρά και Οινούσσες με απώτερο σκοπό να αφουγκραστούν τις προτάσεις και τις ιδέες των τοπικών κοινωνιών για την αναπτυξιακή πορεία της Χίου στο μέλλον. 

Βασικότερος στόχος, είναι μέσα από τη συγκεκριμένη προσπάθεια να υλοποιηθούν τόσο δημόσια, όσο και ιδιωτικά έργα, τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα στους νέους να παραμείνουν στο νησί μας. 

Ποιος είναι ο στόχος του νέου Leader;

  1. Να ενθαρρύνει τοπικές κοινότητες να αναπτύξουν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις από τη βάση σε περιστάσεις όπου υπάρχει ανάγκη απόκρισης σε εδαφικές και τοπικές προκλήσεις που απαιτούν δομικές αλλαγές.
  2. Να ενισχύσει τη συλλογικότητα της κοινότητας και να τονώσει την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ικανότητα δράσης για αλλαγές μέσω της ενθάρρυνσης της ανάπτυξης και ανακάλυψης ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων στο εσωτερικό κοινοτήτων και περιοχών.
  3. Να αναδείξει και να προστατεύσει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.
  4. Να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αντιμετωπιστεί η φτώχεια. 
  5. Να διαφοροποιήσει – αυξήσει την προστιθέμενη αξία των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών (Προώθηση καινοτόμων επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, προώθηση επενδύσεων που δρουν συμπληρωματικά με τις βασικές επενδύσεις όπως είναι π.χ. η δημιουργία γραφείων τουρισμού, εγκαταστάσεων εναλλακτικών μορφών, προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας).
  6. Να προωθήσει σειρά  δράσεων που συνεισφέρουν στην πολυαπασχόληση (Προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, δημιουργία και βελτίωση μικρών επιχειρήσεων από αγρότες σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement