Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον Ιανουάριο του 2023 η παράδοση της Νέας Παθολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Σε τροχιά οριστικής υλοποίησης το έργο της αναβάθμισης και διαρρύθμισης της Νέας Παθολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, να αναφέρει ότι οι απαιτούμενες εργασίες στα κτίρια έχουν ολοκληρωθεί.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται η παράδοση των νέων κτιρίων της Παθολογικής Κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι αισιοδοξούν μέχρι αρχές του Ιανουαρίου του 2023 να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, ώστε να δοθεί για χρήση και πλέον να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις αναβαθμισμένες παροχές υγείας στο νησί της Χίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάθε κλινική χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό, υπογραμμίζοντας ότι έχει ληφθεί σχετική απόφαση για την προμήθεια του νέου εξοπλισμού των δωματίων με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους και εξυπηρέτηση των ασθενών: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει πως το κτιριακό μέρος της Νέας Παθολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής Χίου είναι πανέτοιμο. Η Δημόσια Υγεία είναι μία από τις βασικές αρχές κάθε φιλελεύθερης πολιτείας», τονίζοντας ότι εντός των επόμενων 10 ημερών θα γίνει και η σύνδεση με το δίκτυο υπονόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα έργο ύψιστης σημασίας τόσο για το ίδιο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», όσο και για τους δημότες, με την κλινική να καθίσταται πλέον σύγχρονη και λειτουργική, έχοντας καινούργιο και κατάλληλο εξοπλισμό: «Ελπίζουμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να έχουμε και τα νοσοκομειακά, ξενοδοχειακά έπιπλα, τα οποία έχουμε παραγγείλει. Ελπίζουμε από 1η Ιανουαρίου να δεχτούμε ή να μην δεχτούμε ασθενείς», σημείωσε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι δεν είναι μόνο αυτό το έργο που πραγματοποιείται, αλλά μία σειρά από νέες μελέτες με πρώτη και βασική την επέκταση των κτιρίων 1 και 2 που γειτνιάζει με αυτά που πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο: «Αν πρόκειται για υγεία, είμαστε πανέτοιμοι να δεχθούμε προτάσεις και να ανταποκριθούμε», δήλωσε.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κ. Ευάγγελος Μελιτζάνης, πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας διάδρομος που ενώνει την Καρδιολογική Κλινική με το υπόλοιπο Νοσοκομείο: «Ο προσωρινός διάδρομος που υπήρχε θα ξηλωθεί. Φιλοδοξούμε εντός των επόμενων ημερών να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες του κτιρίου 3-4 και από τον καινούργιο χρόνο να παραλάβουμε και να αρχίσει η λειτουργία του νέου κτιρίου», κατέληξε.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement