Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αλλάζει όψη το ιστορικό κέντρο της Χίου – Ξεκινά η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Ξεκινά το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χίου, ένα έργο που θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του νησιού μας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη, παρόλο που υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση, πλέον το έργο βαδίζει προς τον δρόμο της υλοποίησης. Ήδη η ανάδοχος εταιρεία έχει περιφράξει τον χώρο και την Πέμπτη (17.11) θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες.

«Είσοδος για το κοινό δεν θα υπάρχει, γι’ αυτό το κλείνουμε. Το έργο θα ξεκινήσει τμηματικά. Θα ξηλωθεί ό,τι υπάρχει για να μπουν καινούργια», σημείωσε.

Όπως δήλωσε, η όψη του Δημοτικού Κήπου θα αλλάξει ριζικά. Συγκεκριμένα, θα «ξηλωθούν» εντελώς όλα τα κάγκελα και τα τοιχία που υπάρχουν περιμετρικά του Κήπου, ενώ σε διάφορα σημεία θα δημιουργηθούν ράμπες. Ακόμα, θα υπάρχει ένας κάθετος άξονας τόσο πλακοστρωμένος, όσο και περιποιημένος που θα διασχίζει την απόσταση από τον Άγιο Ιάκωβο έως το άγαλμα του ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη.

Εσωτερικά, περιμετρικά του Κήπου θα σχεδιαστεί ένας διάδρομος άθλησης με τάπητα και υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Επιπλέον, η χωροθέτηση της παιδικής χαράς θα αλλάξει και θα τοποθετηθεί στο σημείο που είναι σήμερα ο θερινός κινηματογράφος και αντίστοιχα το σινεμά θα καταλάβει τη θέση της.

Επιπρόσθετα, όλα τα κτίρια που βρίσκονται εντός και περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου θα κατεδαφιστούν. Ένα κτίσμα είναι και το σταθμαρχείο των Αστικών ΚΤΕΛ, το οποίο θα μεταφερθεί, αποκτώντας νέα στέγη στα κτίρια της οδού Δημοκρατίας, ενώ το μόνο  κτίσμα που προβλέπεται να διατηρηθεί στη θέση του είναι το δημοτικό αναψυκτήριο. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν καινούριες τουαλέτες και αποθήκες.

Ωστόσο, το βασικότερο έργο απ’ όλα είναι η εικόνα του πράσινου που θα είναι τελείως διαφορετική, καθώς και τα ηλεκτρομηχανολογικά που ανέβασαν σημαντικά το κόστος του έργου, τα οποία θα βοηθήσουν και την υλοποίηση του δεύτερου μέρους του έργου που αφορά τις οδούς Χιόνη, Πολυτεχνείου και Πλατείας.

«Το έργο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι το τέλος της συμβασιοποίησής του», αναφέροντας ότι η παιδική χαρά που υπάρχει εσωτερικά του Κήπου θα μεταφερθεί αυτούσια στα Γιαλούρικα, ενώ η καφετέρια θα παραμείνει ως έχει με μία αναβάθμιση.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement