Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βουρνούς: «Επί 3 χρόνια στασιμότητα και έλλειψη οράματος από τη Δημοτική Αρχή»

Έντονη κριτική άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/11) ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», κ. Μανώλης Βουρνούς, σχολιάζοντας πολιτικά στα τοπικά μέσα το έργο της νέας δημοτικής αρχής, αλλά και στις δικαιολογίες της σε ζητήματα, έργα που συνεχίζουν να εκκρεμούν.

Στην έλλειψη προγραμματισμού, οράματος και στη στασιμότητα των τελευταίων τριών χρόνων της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε ο κ. Βουρνους, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ορισμένα έργα υλοποιήθηκαν, ενώ τα περισσότερα που έχουν δρομολογηθεί παραμένουν στάσιμα.

«Ερχόμαστε σήμερα στον Νοέμβριο του 2022, είμαστε δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά από την περίοδο στην οποία σχεδιάστηκε τυπώθηκε αυτό εδώ πέρα το φυλλάδιο. Δεν γίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτά από έργα, εξασφαλισμένα έργα, μελετημένα έργα, ενταγμένα έργα, ακόμα και δημοπρατημένα ή υπό κατασκευή και να μην έχουν ολοκληρωθεί», σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή αρκείται στα άσφαλτα και τα τσιμέντα, πουν ναι μεν είναι χρήσιμα, όμως δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς δεν προσφέρουν ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα έργα που υλοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια έχουν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Χίου καυχιέται για έργα που όχι μόνο δεν φέρει ευθύνη, αλλά προσπάθησε με τον τροπο του να βάλει «φρένο» και να εναντιωθεί στην τότε Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάννα Καλόγηρου, σε έργα όπως είναι η αναβάθμιση του Αεροδρόμιου Χίου.

«Ο κ. Κάρμαντζης που ήταν το 2018 όταν υπογραφόταν αυτό το μνημόνιο συνεργασίας. Ποια ήταν η άποψη του κ. Κάρμαντζη και του κ. Ξενάκη για το μνημόνιο συνεργασίας, χάρη στο οποίο κατασκευάζεται σήμερα το αεροδρόμιο; Αναζητήσετε αν θέλετε τις συνεντεύξεις τους για να δείτε ποια ήταν η άποψή του για το μνημόνιο συνεργασίας στο οποίο καλούσε να μην υπογραφεί τίποτα», αναφέροντας ότι επί 3 χρόνια έχουμε σταματήσει να κοιτάζουμε μπροστά, έχουμε σταματήσει να κοιτάζουμε στο μέλλον.

«Είναι καιρός, λοιπόν, να αλλάξει το φανάρι και από κόκκινο με τον Σταμάτη να προχωρήσουμε πιο μπροστά», κατέληξε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο κ. Βουρνούς άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, με τον ίδιο να σημειώνει ότι δεν έχει πάρει κάποια απόφαση, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα: «Όσοι περισσότεροι ασχολούνται με τη πολιτική, τόσο το καλύτερο για εμάς, ως πολίτες. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να ασχολούνται μόνο οι ίδιοι και οι ίδιο άνθρωποι. Δεν ξέρω τι θα γίνει τις επερχόμενες εκλογές. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν μπορώ να σας απαντήσω αν θα είμαι ή όχι υποψήφιος», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement