Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόταση Δήμου Χίου η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου και της Πινακοθήκης στο «Γ. Καλουτάς»

Νέα σύσκεψη για τη μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή, η συγκεκριμένη πρόταση που αφορά τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου  στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» προήλθε από τον Δήμο Χίου, καθώς όπως όλα δείχνουν η ανέγερση των νέων σχολείων απαιτεί αρκετά χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί πλήρως.

Όπως δήλωσε, ο Δήμος Χίου ζήτησε μία αίθουσα για να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, καθώς επίσης και για την προσωρινή μεταστέγαση της Πινακοθήκης στο «Γ. Καλουτάς» μέχρι να αποπερατωθούν  κι εκεί οι εργασίες στο κτίριο δηλαδή όπου στεγάζεται τώρα: «Αρμοδιότητα του Δήμου Χίου είναι οι παρεμβάσεις του Ειδικού Σχολείου κι όχι της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μελέτη του Ειδικού Σχολείου. Καλούμαστε εμείς να τους δώσουμε χώρο για 3-4 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες», τονίζοντας ότι την σχετική απόφαση θα πρέπει να την δώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην περίπτωση που το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίνει θετικά την μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείο στο «Γ. Καλουτάς», ο κ. Βρουλής, επεσήμανε ότι θα ανατραπεί ο αρχικός σχεδιασμός όσον αφορά τουλάχιστον για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι περί θετικής εισήγησης θα αναλάβει ο Δήμος Χίου το κόστος για την μετατροπή και διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ειδικών Σχολείων, έως να υλοποιηθεί η ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στο Καρράδειο.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νίκος Ξυλάς, επεσήμανε πως η μεταστέγαση των δύο Ειδικών Σχολείων είναι άμεση και αναγκαία και γι’ αυτόν τον λόγο κατέθεσαν εγγράφως σχετική πρόταση στην Περιφέρεια, προκειμένου να τους παραχωρήσει 600 τ.μ από το Εκθεσιακό Κέντρο «Γ. Καλουτάς». 

«Είναι θετικό που η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, παρόλο που δεν είναι αρμόδια για το μείζον αυτό θέμα, προσπαθεί να συμβάλλει στη στέγαση του Ειδικού Σχολείου», προσθέτοντας ότι εάν δεν δοθεί ως προσωρινή λύση το κτίριο του «Καλουτάς», τότε ο Δήμος Χίου θα αναζητήσει νέα στέγη για το Ειδικό Σχολείο.

Στο Εκθεσιακό Κεντρο «Γεώργιος Καλουτάς» και οι συλλογές της Πινακοθήκης 

Αναφορικά με την μεταστέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Γιώργος Πατεριμός, συμπλήρωσε πως ζήτησε να μεταφερθούν προσωρινά τα έργα μέχρι να ολοκληρωθεί τόσο το έργο της επισκευής, όσο και της ενεργειακής αναβάθμισης. 

Όπως εξήγησε, στόχος είναι η προσωρινή φύλαξη  των έργων και παράλληλα η συντήρηση και ψηφιοποίηση τους στο κτίριο «Καλουτάς»: «Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος, ώστε να μεταφερθούν τα έργα και να φυλαχτούν εκεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Πινακοθήκη», κατέληξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement