Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάλεσμα της Χιακής Συμπολιτείας στην κινητοποίηση της 20ής Οκτώβρη «Για την Υγεία στη Χίο»

Η Χιακή Συμπολιτεία καλεί του πολίτες να συμμετάσχους στην κινητοποίηση της 20ής Οκτώβρη «Για την Υγεία στη Χίο». Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Η δημόσια Υγεία είναι υπόθεση δικιά μας (και στη Χίο). Είναι μόνο δικιά μας. 

ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση προχωράει σε εκ των ένδον ιδιωτικοποιήσεις με υπεργολαβίες, συρρικνώνει τις δημόσιες υποδομές και μειώνει το προσωπικό των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ αφού δεν αντικαθιστά εδώ και χρόνια τους συνταξιοδοτηθέντες και κάνει προσλήψεις μόνο συμβασιούχων που ανακυκλώνονται για να ανακυκλώνει τους ανέργους. 

Σκοπός της, όχι η οικονομία στις δαπάνες υγείας – να μην γίνονται σπατάλες, μας παραμυθιάζει-, αλλά αντίθετα η σπατάλη με το μόνιμο πέρασμα πολλών υπηρεσιών στους ιδιώτες όπου πληρώνουν και οι ασφαλισμένοι. Η σπατάλη προς τις τσέπες των ιδιωτικών δομών υγείας είναι ευλογία για την κυβέρνηση του κέρδους και της εκμετάλλευσής μας.

Η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση δικιά μας. Αν εμείς δεν αγωνιστούμε – όπως αγωνίστηκαν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, για τη σωστή λειτουργία και όχι τη συρρίκνωση των νοσοκομείων “Αγία Σοφία”, “Παίδων Αγλαΐα Κυριακού” και “Παίδων Πεντέλης”, που στρίμωξαν την κυβέρνηση και τις διοικήσεις και επέβαλλαν μόνιμες προσλήψεις – τότε και το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου θα συρρικνωθεί κι άλλο. 

Θα λείπουν γιατροί πολλών ειδικοτήτων, τα Κέντρα Υγείας του νησιού θα γίνουν απλώς κενά κτίρια και τα ασθενοφόρα θα κάθονται χωρίς προσωπικό να τα λειτουργήσει.

 Όσοι-ες αντέχουν οικονομικά θα αναγκάζονται να προσφεύγουν στους ιδιώτες για να φροντίσουν την υγεία τους και οι υπόλοιπες-οι θα είμαστε ακάλυπτες-οι. 

Η Δημόσια Υγεία δεν είναι υπόθεση των αντικοινωνικών κυβερνήσεων, ούτε. πολύ περισσότερο, της σημερινής. Είναι υπόθεση δικιά μας. Υπόθεση των πολιτών και περισσότερο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των πιο φτωχών. 

Είναι υπόθεση του κόσμου που ζει από την δουλειά του και όχι από το κέρδος. Υπόθεση του κόσμου της εργασίας. 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ 20/10 22 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

Advertisement