Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στόχος η κατεδάφιση του Τελωνείου και η ανάπλαση της Σούδας σε χώρο πρασίνου και αναψυχής

Θετικός ως προς την μονοθεματική συνεδρίαση είναι ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2002, αναφορικά με την αναβάθμιση του Κάστρου της Χίου.

Στη συνεδρίαση το «σώμα», οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν ιδέες-προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση ποιότητας ζωής του Κάστρου της Χίου, ενώ παράλληλα θα συζητηθεί η επίλυση διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για πολλές δεκαετίες ο οικισμός του Κάστρου αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα, τόσο στα τείχη του φρουρίου, όσο και εσωτερικά, υπογραμμίζοντας πως σαν δημοτική αρχή ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα πολλών χρόνων: «Είναι καλό που θα γίνει αυτή η συζήτηση. Είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα. Υπάρχει μία κινητικότητα στα θέματα των τειχών με τα αποτελέσματα πλέον να είναι ορατά και να συνεχίζονται», τονίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι να αλλάξουν τη συνολική όψη του Κάστρου, δίνοντας νέα πνοή στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα διευκολυνθεί και η καθημερινότητα των κατοίκων της.

Αναφορικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου, τονίζοντας ότι προτεραίοτητά τους είναι το πώς θα αναδειχθεί το φρούριο του Κάστρου, απεγκλωβίζοντάς το. Ειδικότερα, σημείωσε ότι για να το πετύχουν ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν στην κατεδάφιση του κτιρίου του Τελωνείου Χίου και ταυτοχρόνως να επεκταθεί η οδός της Καρπασίας έως την παραλιακή ζώνη του Κεντρικού Λιμένα Χίου.

Μία ακόμα σκέψη της δημοτικής αρχής ως προς την ανάδειξη του Κάστρου της Χίου είναι η ανάπλαση της Σούδας, όπου ο Δήμος σε επικοινωνία με την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη και την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα εκπονήσουν σχετική μελέτη με στόχο να μετατραπεί η περιοχή σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα της σκόνης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Σούδας.

«Βεβαίως, θα στερηθούν με θέσεις στάθμευσης όμως φροντίζουμε να αντικατασταθούν μέσα από τον τρόπο ενοικίασης περιφερειακών παρκινγκ, αλλά και μέσα στην πόλη», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement