Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε εξέλιξη οι ενέργειες για το εμβληματικό έργο του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Χίου»

«Πράσινο φως» για την εξέλιξη των ενεργειών του Επιμελητηρίου Χίου στο πλαίσιο του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Χίου».

Για την πορεία αυτού του εμβληματικού έργου, που θα αλλάξει τη συνολική εικόνα του ιστορικού κέντρου του νησιού και που αφορά το “Open Mall”, ένα έργο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, ενημέρωσε ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Γιώργος Περρής.

Ειδικότερα, ανέφερε πως το Επιμελητήριο Χίου βρίσκεται κοντά στη φάση ολοκλήρωσης των δικών του παραδοτέων, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και κάποιο διάστημα έχει βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για τον εξωραϊσμό των όψεων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο έργο, ενώ παράλληλα έχουν κατατεθεί ψηφιακά κάποιες προσφορές, οι οποίες θα ανοιχτούν την Παρασκευή (14/10): «Ελπίζω σύντομα να πάμε στη φάση συμβασιοποίησης», σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένο πρότζεκτ χρήζει σημαντικότητας, καθώς έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενες παρεμβάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε παρόδους της «Απλωταριάς» και παράλληλα να δημιουργήσει έναν αισθητικά ενοποιημένο χώρο, στον οποίο ο κόσμος θα απολαμβάνει τις βόλτες και τα ψώνια του.

«Η λογική είναι να δημιουργηθεί μία εικόνα, ούτως ώστε να μην βλέπουμε κάτι παράταιρο. Και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι παρατηρούμε ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει κάτι ομοιόμορφο και καλόγουστο», κατέληξε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ τον Ιούνιο του 2019 με τον προϋπολογισμό της τάξεως των 1.722.791 ευρώ, εκ των οποίων τα 222.791 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της μελέτης θα υπάρχει μία ομοιομορφία στην αγορά, όπως παρατηρείται στη Σύρο, στη Σαντορίνη, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, με την εικόνα να είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή.

Στις περιοχές παρέμβασης θα εντάσσονται οι οδοί: Φιστέλ ντε Κουλάνζ, Ροΐδου, Αμάντου, Σκυλίτση, Βουπάλου, Ψυχάρη, Τσελεπή, Ευ. Αργέντη, Αφών Ράλλη, Δρομοκαΐτη, 11ης Νοεμβρίου, Φ. Αργέντη, Αρχέρμου, Δαμαλά, Δημογεροντίας, Δωροθέου Πρωΐου, Μητροπολίτου Πλάτωνος, Κοραή και Ελ. Βενιζέλου.

Ειδικότερα, στις παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει από πλευράς του το Επιμελητήριο Χίου θα επιχειρηθεί ο εξωραϊσμός όψεων, όπως εργασίες χρωματισμού όψεων σε 85 επιχειρήσεις του νησιού, τοποθέτηση νέων μεταλλικών επιγραφών που θα δώσει την αίσθηση της σκουριάς, σε συνδυασμό με κρυφό φωτισμό. Ακόμα, αλλαγές με διακριτική κάλυψη κλιματιστικών, καλωδιώσεων και υδρορροών και τοποθέτηση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων. Ταυτόχρονα, το Επιμελητήριο έχει αναλάβει το έργο της προβολής των επιχειρήσεων με ψηφιακό τρόπο, δημιουργώντας μία πλατφόρμα μέσα από την οποία θα αναρτηθούν προσφορές από τα καταστήματα με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα push notifications προς τους εγγεγραμμένους χρήστες, αλλά και μηχανισμός loyalty.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Advertisement