Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βραβεία Επιχειρηματικότητας: Ένας νέος θεσμός «γεννιέται» στη Χίο – Στόχος η καινοτομία και η εξωστρέφεια

«ΣΦΙΓΞ»: Ένας νέος θεσμός που αφορά τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας «γεννιέται» στη Χίο, πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χίου σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (12/10) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίο, κ. Παντελής Λεγάτος, ο Σύμβουλος Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Γιώργος Περρής και ο Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Εμμανουήλ Χριστοφάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεγάτο πρόκειται για έναν θεσμό που επικεντρώνεται στην ανάδειξη και στην προβολή καλών επιχειρηματικών πρακτικών ως προς την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τον κοινωνικό αντίκτυπο και τον βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθησίας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κοινότητα στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις. Η ομάδα του Πανεπιστημίου θα αξιολογεί μέσω κάποιων κριτηρίων τις αιτήσεις συμμετοχής», ανέφερε.

Με τη σειρά του ο κ. Περρής, εξήγησε πως βασικός στόχος είναι η δημιουργία μίας δυναμικής κοινότητας με συμμετέχοντες τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης: «Η λειτουργία του θεσμού θα είναι ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για τους νέους επιχειρηματίες, ως καταλύτης δημιουργίας ενός οικοσυστήματος καινοτομίας με κέντρο τη Χίο», τονίζοντας ότι έτσι θα αναδειχθεί η προώθηση συν-δημιουργίας επιχειρηματικής αξίας.

Όπως δήλωσε, θα υπάρχουν 3 κατηγορίες βραβείων: Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας, Βραβείο Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και Βραβείο «Brain un-drain», με το περιεχόμενο και την αξία τους να είναι το χρηματικό έπαθλο, οι ευκαιρίες δικτύωσης, οι Υπηρεσίες Mentoring, καθώς και η αύξηση αναγνωσιμότητας. Παράλληλα, σημείωσε πώς από 1η Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλονται οι φάκελοι υποψηφιότητας έως τις 15 Μαρτίου, όπου μέχρι και τον Μάιο θα έχουν αξιολογηθεί, ώστε τα βραβεία να δοθούν στην επόμενη δράση «Άρωμα Χίου στο Σύνταγμα».

Ανακεφαλαιώνοντας ο κ. Χριστοφάκης συμπλήρωσε πως κεντρικός στόχος της δράσης είναι η επίτευξη αειφορίας μέσω της οικοδόμησης ενός υγιούς, καινοτόμου, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ευαίσθητου επιχειρηματικού πυρήνα που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής καλών πρακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Advertisement