Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκίνησαν οι νέες ασφαλτοστρώσεις με πρώτο σταθμό την περιοχή του Βαρβασίου

Ξεκίνησαν νέες ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Χίου και συγκεκριμένα στο Βαρβάσι, στα πλαίσια της σύμβασης «Βελτίωση Οδοποιΐας Πόλης Χίου» που υπογράφηκε από το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και την ανάδοχο εταιρεία «Πυλώνας Α.Ε.», με προϋπολογισμό 1.246.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης, τα συνεργεία πραγματοποιούν απόξεση του οδοστρώματος στις οδούς Σάββα Σεκιάρη, Αερ. Περρίκου, Γεωργ. Παπανδρέου, Παν. Ευρετής, Ηρακλείτου, Μαυράκη Πίττα & Ανδρέα Αξιωτάκη, συμπληρώνοντας ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από  24/09/2022 έως  12/10/2022.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων  στις παραπάνω ημερομηνίες και σταδιακά ανά οδό σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών.  Η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται με ευθύνη της αναδόχου εταιρίας του έργου.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μία μελέτη που προχωράει άμεσα και αφορά εργασίες ασφαλτοστρώσεων και αναβάθμισης του κεντρικού οδικού δικτύου συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων, μιας και οι ανάγκες για βελτίωση των δρόμων είναι μεγάλες τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά.

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σταθμό για την ποιότητα ζωής στη Χίο αλλά και την ασφάλεια των μετακινήσεων στους δρόμους της πόλης και πραγματοποιείται σε συνέχεια των περσινών παρεμβάσεων αλλά και των επόμενων που ήδη προγραμματίζονται για να υλοποιηθούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου, προσθέτοντας ότι θα ασφαλτοστρωθούν 9 κεντρικοί δρόμοι και 11 παράδρομοι, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμισης της συνολικής εικόνας της πόλης της Χίου.

Παράλληλα, ένα ακόμα έργο ύψους 1.095.000,00 ευρώ ενισχύεται και βελτιώνεται το οδικό δίκτυο Χαλκειούς-Χίου, με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη. Ειδικότερα, εγκρίθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης η χρηματοδότηση του Δήμου Χίου με το παραπάνω ποσό για τη βελτίωση προσβασιμότητας από το Κ.Υ.Τ. ΒΙΑΛ στην πόλη της Χίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement