Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χίος Μπροστά: «Η ανικανότητα και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία»

Μέσω ανακοίνωσης ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά” εξαπέλυσε ευθύνες στον τρόπο διαχείρισης, στο έργο, αλλά και στη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η ανικανότητα και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία. Χθες για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο οι επικεφαλής νομικών προσώπων του Δήμου δεν εμφανίστηκαν για να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που προέρχεται από την παράταξη του κ. Κάρμαντζη σχολίασε το γεγονός της απαξίωσης των συνεδριάσεων και σε μία  έκρηξη θυμού (;)  απείλησε για ακόμη μία φορά με παραίτηση.

Η παράταξη του κ. Κάρμαντζη ως δημοτική αρχή έχει πολλαπλώς απαξιώσει το δημοτικό συμβούλιο καθώς πρώτα  δια στόματος του Δημάρχου έχει δώσει τα δείγματα γραφής της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της.

Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά:

–        «Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι δεσμευτικές»

–        «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας απαντάμε. Αναζητήστε τις απαντήσεις από τις υπηρεσίες.»

–        «Έλα έξω ρε λεβέντη να λογαριαστούμε»

–        και το παροιμιώδες ευφυολόγημα « η μη απάντηση είναι απάντηση»

Θυμίζουμε την απουσία της δημοτικής αρχής από τις συνεδριάσεις με θέμα την διαφάνεια, την ΔΙΑΝΟΧ, τις επιδεικτικές αποχωρήσεις  και απουσίες αντιδημάρχων όταν επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που πρέπει να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις.

Απουσία κ.Μανδάλα από το θέμα σχετικά με την   τσιμεντόστρωση της διαδρομής των μαστόρων της πέτρας .Αποχώρηση του κ. Ξενάκη στο θέμα για τις αυθαίρετες ενέργειές του  στα Σαλάγωνα και στα Αγγέλια.

Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη θεωρεί ότι ο Δήμος Χίου είναι τσιφλίκι της και φροντίζει να το επιβεβαιώνει  περίτρανα σε καθημερινή βάση με τον μηδενικό σεβασμό στα χρήματα των δημοτών ,με τις αναθέσεις και τις προσλήψεις γνωστών φίλων και συγγενών.

Είναι η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει γνωρίσει η Χίος και για αυτό οι δημότες της δείχνουν την πόρτα εξόδου. Η επιλογή της Χίου είναι να πάει επιτέλους Μπροστά!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την 1 Νοεμβρίου 2022 αρχίζει η εφαρμογή του Νυχτερινού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΕΛΛΑΔΑ

Ζευγάρι που διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα σε χωριό της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική κατήγγειλε πως εντόπισαν μέσα στο δωμάτιό τους κρυφή κάμερα παρακολούθησης που κατέγραφε...