Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: «Όχι στα νέα χαράτσια της ΔΕΥΑΧ»

Μέσω ανακοίνωσης η ΛΑΣ Δήμου Χίου εξαπέλυσε ευθύνες στον τρόπο διαχείρισης και στο έργο της ΔΕΥΑΧ, κάνοντας αναφορά στα νέα χαράτσια.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αν και διανύουμε τον Αύγουστο μήνα και το νησί βουλιάζει από κόσμο,  δυστυχώς οι υποχρεώσεις  και τα προβλήματα επιμένουν. Αμείλικτη η πραγματικότητα  με τους λογαριασμούς να τρέχουν σε Φως, Νερό, τηλέφωνο , σουπερ μάρκετ, ενεργειακή κρίση , βενζίνη, μετακινήσεις, μακρύς  ο κατάλογος.

Το τελευταίο διάστημα  οι λογαριασμοί  του νερού αποτελούν  πονοκέφαλο για πολλά νοικοκυριά, αφού  είναι και πάλι φουσκωμένοι στο κάκιστης ποιότητας νερό της ΔΕΥΑΧ.

Οι τελευταίες αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού οφείλονται στην πολιτική της δημοτικής αρχής και  στην απόφαση της ΔΕΥΑΧ και του προέδρου της, που συναποφάσισαν,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρέη προς την ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς  της εταιρείας  αφενός και  την επιβαλλόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής αφετέρου,  να επιβαρυνθούν γι αυτά τα χρέη  οι πολίτες, τα μόνιμα υποζύγια.

Αποφασίστηκε δηλαδή, η εύκολη λύση  για το  «πώς εισρέει ζεστό χρήμα στα ταμεία», που είναι να μπει το χέρι του δήμου  στις τσέπες των δημοτών, και  οδηγηθήκαμε σε αύξηση 2 ευρώ στην ετοιμότητα δικτύου ύδρευσης και  2 ευρώ στην ετοιμότητα δικτύου αποχέτευσης  μηνιαία, που μαζί με τον ΦΠΑ κοστίζουν στον δημότη περί τα 5 ευρώ και για τους τετραμηνιαίους λογαριασμούς  περί τα 20 ευρώ.   

Αυτό όλο έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς  και παρόλο  που καταγγέλθηκε από εμάς ως Λαϊκή Συσπείρωση και είχαμε ζητήσει να έλθει και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή συνολικά, προτιμούν  να κρύβονται πίσω από τη δήθεν αυτονομία  των δημοτικών εταιρειών.

Είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά, αλλά τότε δυστυχώς ΔΕΝ κούνησε φύλλο και είμαστε όλοι εμείς που πληρώνουμε το μάρμαρο.

Επανειλημμένα ,  κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στο ΔΣ της ΔΕΥΑΧ για την έστω και κάποια αντιμετώπιση  των προβλημάτων  που αναφέρουμε και παρακάτω , αλλά όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, όπως:

  • Να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τη ΔΕΥΑΧ  έναντι λογαριασμών, απαιτώντας τα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών
  • Να επιδοτηθεί η ΔΕΥΑΧ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής όπως γίνεται με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, εφοπλιστές κλπ «αναξιοπαθούντες», με άμεση εμπλοκή και της ΚΕΔΕ και της ομοσπονδίας ΔΕΥΑ με ένα διεκδικητικό  αγωνιστικό πλαίσιο, που θα πίεζε την κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία.
  • Να  εισπραχθούν  τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΥΑΧ , χωρίς να δεσμεύονται ΑΦΜ στην Εφορία στους μικροοφειλέτες, κάτι που αποτελεί  το επόμενο βήμα που προγραμματίζει η ΔΕΥΑΧ, ξεκινώντας διαδικασίες για την δέσμευση  του ΑΦΜ  των οφειλετών αδιακρίτως  μετά από τρεις απλήρωτους λογαριασμούς.

Θεωρούμε απαράδεκτο  την μετακύλιση  της  επιβάρυνσης στους δημότες σε μια εποχή  που  βιώνουμε την καθημερινή ακρίβεια  σε όλα τα είδη της καθημερινότητας , σε όλους τους λογαριασμούς  που καλούμαστε να πληρώσουμε, σε όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους που μας επιβάλλονται , και τσακίζουν τη ζωή μας εκτινάσσοντας στον πληθωρισμό κοντά στο 12%.

Ως ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   είμαστε πάντα  δίπλα σε κάθε δημότη  για την ανάδειξη των προβλημάτων  που  ο καθένας αντιμετωπίζει, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται ξεσηκωμός και όχι γκρίνια μεταξύ μας. Χρειάζεται κινητοποίηση όλων έξω από το δημαρχείο και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλα τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία να κινηθούν και τον κάθε δημότη ξεχωριστά. 

  Καλούμε τη Δημοτική αρχή και το δήμαρχο, να σταματήσουν τον κατήφορο της φορομπηξίας, να σκύψουν πάνω στα προβλήματα συνολικά των  δημοτών και να μην επιτρέψουν  να γίνουν οι δημότες τα μόνιμα υποζύγια  στήριξης των ταμείων του δήμου και των επιχειρήσεων του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement