Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παράδοση υγειονομικού υλικού αξίας 8.500 ευρώ από το Δήμο στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου

Στην παράδοση υγειονομικού υλικού προχώρησε ο Δήμος Χίου με απώτερο στόχο την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Ο Δήμος Χίου για πολλοστή φορά ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που υπάρχουν στο νοσοκομείο του νησιού παρέδωσε στη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κ. Έλενα Κανταράκη, υγειονομικό υλικό αξίας 8.500 ευρώ, ενώ συνολικά θα διατεθούν 30.000 ευρώ για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Παραδίδονται τα πρώτα 8.500 ευρώ και θα ακολουθήσει το υπόλοιπο υλικό με ποσό 21.500 ευρώ. Ο Δήμος μας έχει σταθεί και θα συνεχίσει ως αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτά τα οποία προκύπτουν. Το έργο που επιτελεί καθημερινά το νοσοκομείο είναι υψηλότατο και γι’ αυτό η δημοτική αρχή θα είναι σθεναρά και σταθερά δίπλα του», τόνισε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το χρέος πρέπει να είναι συνεχές προς το νοσοκομείο, αλλά προς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά μάχες.

Με τη σειρά της, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κ. Έλενα Κανταράκη, εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στον Δήμαρχο Χίου για την άμεση και έμπρακτη στήριξή του, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο για το Νοσοκομείο Χίου που τη δεδομένη στιγμή καλείται να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά, όπως τις αυξημένες νοσηλείες: «Κάθε βοήθεια και συνδρομή είναι πολύτιμη», δήλωσε.

Ανοδική αύξηση των κρουσμάτων στη Χίο

Αναφορικά με τα στοιχεία και την εικόνα του Νοσοκομείου για ζητήματα Covid-19, η κα Κανταράκη σημείωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 13 νοσηλευόμενους με αρκετά σημαντική αύξηση θετικών κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο: «Αρκετά άτομα από το προσωπικό νοσούν, όμως είναι διαχωρίσιμα. Η ΜΕΘ είναι ελεύθερη και οι νοσηλευόμενοι βρίσκονται σε απλές κλίνες», κάνοντας έκκληση στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να συνεχίσει να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα.

Προσωρινή λύση για το ΕΚΑΒ Χίου

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο πήρε την πρωτοβουλία ώστε από τη 1η Αυγούστου να αρχίσει να λειτουργεί ασθενοφόρο για τις εσωτερικές διακομιδές με αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα και το ΕΚΑΒ να ασχολείται πλέον μόνο με τα επείγοντα: «Θα λειτουργήσει σε καθημερινή βάση 9-5 και θα ασχοληθεί με τις δευτερογενείς διακομιδές», επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσει πιλοτικά για 3 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement