Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παπαδόπουλος: «Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη θεσμικά μεριμνά για προβλήματα πολιτών με υπηρεσίες μονάχα της Περιφέρειας»

Με αφορμή τη συμπλήρωση του Α΄ εξαμήνου του 2022, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, κ. Γεώργιος Φωτ. Παπαδόπουλος, μίλησε στα τοπικά μέσα για τα πεπραγμένα, γνωστοποιώντας ότι κατά το χρονικό διάστημα 1 Ιανουρίου έως και 30 Ιουνίου ήρθαν σε επικοινωνία με τον ίδιο συνολικά 217 πολίτες, ενώ συναντήθηκαν μαζί του 136 άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατατέθηκαν διαδικτυακά  28 αιτήματα πολιτών, ευρύτερων αρμοδιοτήτων, που αφορούσαν τόσο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όσο και διάφορες Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου. Σε αυτό το σημείο, θέλησε να υπενθυμίσει ότι ο θεσμός του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο, καθώς και ότι επιλαμβάνεται ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των Υπηρεσιών της αιρετής Περιφέρειας και όχι άλλων Υπηρεσιών και φορέων.

«Ο θεσμός υπάρχει από το 2011 όμως τείνει να ενεργοποιηθεί περαιτέρω τα τελευταία χρόνια. Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη παρεμβαίνει προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν αναφορικά με τη συνεργασία των πολιτών με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κι όχι εν γένει όλων των υπηρεσιών και φορέων», τονίζοντας ότι σε ζητήματα συνταξιοδοτήσεων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΧ, υπηρεσιών του Δήμου, εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, δικαστικών υπηρεσιών, τραπεζών και τέτοιου είδους αιτήματα δεν σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε ότι πάντοτε παρέχεται εκ μέρους τους σε κάθε απευθυνόμενο, η ανάλογη πληροφόρηση και υπόδειξη των προβλεπόμενων ενεργειών που πρέπει να προβεί, ώστε να εξυπηρετηθεί από την Υπηρεσία που αφορά το αίτημά του. Κλείνοντας, επεσήμανε ότι το περασμένο 6μηνο ο Συμπαραστάτης επισκέφθηκε τις Π.Ε. Λέσβου και Σάμου, ήλθε σε επαφή με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ παράλληλα διενήργησε και αυτοψίες για την ενημέρωση του αναφορικά με αιτήματα πολιτών.

Το γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη έχει μεριμνήσει να απαντώνται τα όποια αιτήματα κατατίθενται, ενώ ενεργεί -κυρίως- μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών. Προσωπικές συναντήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στην Π.Ε. Χίου (Πολυτεχνείου 1,   2ος όροφος) κατόπιν επικοινωνίας στατηλέφωνα 6945268095 ή 2271350506 ή στο email: geofotpapchi@yahoo.gr.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο σχετικό υπερσύνδεσμο «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης», όπου και διατίθενται τα έντυπα αρμοδιοτήτων και αναφοράς των πολιτών προς τον Συμπαραστάτη, τα οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει και αποστείλει στο γραφείο μας με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement