Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με ανανεωμένο περιεχόμενο η διοργάνωση του «Μαστίχαθλον» τον Σεπτέμβριο στον Αφανή Ναύτη

Επιστρέφει δυναμικά έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, η διοργάνωση του «Μαστίχαθλον» από τους ποδηλάτες Χίου στην παραλία του Αφανή Ναύτη στον Βροντάδο, με μία διαφορετική μορφή απ’ ότι είχε συνήθως. Αρωγός σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια είναι ο Δήμος Χίου που συμμετέχει έμπρακτα, στηρίζοντας τις διοργανώσεις που επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο της Χίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ποδηλατών Χίου, κ. Παναγιώτη Σιταρά, το «Μαστίχαθλον» θα έχει διάρκεια 2 ημέρες και περιλαμβάνει και τον πρώτο αγώνα τριάθλου (τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία) που διοργανώνεται στο Βόρειο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά στη Χίο θα μπει και η κατηγορία «special» για άτομα με ειδικές ανάγκες και τα έσοδα της πρώτης ημέρας του αγώνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ.

Ειδικότερα, θα τοποθετηθεί ειδική ράμπα, προκειμένου η παραλία του Αφανή Ναύτη να διαμορφωθεί κατάλληλα για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. ηλικίας 10 – 14 ετών με ζητούμενο την ένταξη και την συμμετοχή στη διοργάνωση όλων: «Πρέπει τα παιδιά να ξεκινήσουν να βάλουν στην ζωή τους το κομμάτι του αθλητισμού», ενημερώνοντας ότι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022 θα λάβει χώρα η διοργάνωση του «Μαστίχαθλον» με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει ήδη, καθώς και ότι το 30% των αθλητών είναι και από εκτός Χίου.

 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Πατεριμός, πρόκειται για μία σπουδαία αθλητική δράση που θα δώσει η δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν σε αυτή: «Καλώ τους δημότες να αγκαλιάσουν αυτόν τον θεσμό που πρόκειται να ξεκινήσει», επισήμανε.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, τόνισε ότι ο Δήμος Χίου στέκεται πάντα αρωγός και συμμετέχει σε διοργανώσεις εκδηλώσεων, κυρίως αθλητικού περιεχομένου, με απώτερο στόχο τη βελτίωση ποιότητας της ζωής των δημοτών, την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και την τουριστική προβολή της Χίου με ένα εναλλακτικό, διαφορετικό τρόπο.

«Γίνεται μία πολύ σοβαρή και οργανωμένη δουλειά. Εφόσον έρχονται σωστά και έγκαιρα τέτοιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ο Δήμος Χίου θέλει να συμμετέχει. Σκοπός μας οι επισκέπτες να γνωρίζουν όλες τις δράσεις που διοργανώνονται στο νησί, ώστε να ξέρουν τις ημερομηνίες κι αν θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό γεγονός. Στηρίζουμε τις διοργανώσεις που επιμηκύνουν την τουριστική μας περίοδο», καταλήγοντας ότι στόχος τους είναι η δημιουργία ενός αθλητικού ημερολογίου, ώστε ο Δήμος να ξέρει από νωρίς το πρόγραμμα όλων των σωματείων και να μεριμνήσει έγκαιρα για την προβολή τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η εξυπηρέτηση εφήμερων πολιτικών συμφερόντων δεν είναι σωστό να αποκρύπτει τις μακροπρόθεσμες απώλειες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

Advertisement