Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετ’ εμποδίων η πορεία του έργου παράκαμψης του δρόμου της Αγίας Ειρήνης – Καθυστερεί η απόφαση του Εφετείου Μυτιλήνης

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Σημαντικές δυσκολίες καταγράφονται στο έργο παράκαμψης της πόλης (εκείνο της Αγίας Ειρήνης), από την οδό Καλουτά προς την οδό Ράμνης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη, να αναφέρει ότι γίνονται σοβαρές καθυστερήσεις από τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιακών παραγόντων, θέτοντας σε κίνδυνο την εκτέλεση της παραπάνω μελέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο παράκαμψης του δρόμου κατά μήκος του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με το χρονοδιάγραμμα που αφορά την οριστική του υλοποίηση να ορίζεται στους 14 μήνες, δηλαδή έως το τέλος του 2023.

Λόγω του ότι στις 22 Μαΐου συμπληρώνονται 8 μήνες από τότε που εκδικάστηκε η απόφαση για τις τιμές της μονάδας απαλλοτρίωσης, με την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Χίου και την ανάδοχο εταιρεία να περιμένουν ακόμα να καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου Μυτιλήνης, προκειμένου να αρχίσουν οι απαραίτητες εργασίας, ο Αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι σήμερα το πρωί έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Εφετών στη Μυτιλήνη για να δουν πού βρίσκεται η διαδικασία, ελπίζοντας στην άμεση επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος, μιας και οι μέχρι τώρα οχλήσεις του σε προφορικό επίπεδο, δεν βρήκαν ανταπόκριση.

«Έπειτα από δύο αναβολές, το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου. Οκτώ μήνες τώρα περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση. Το έργο και έχει συμβασιοποιηθεί και χρηματοδοτηθεί».

Όπως δήλωσε, το έργο μπορεί να χρηματοδοτείται έως τον Σεπτέμβριο του 2023, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν γίνει άμεσα η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρίας, θα βρίσκονται οριακά, κάτι το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία: «Οι οχλήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Στο κομμάτι της δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνουμε. Ωστόσο, επειδή η υφή του έργου είναι τέτοια και κινδυνεύουμε να έχουμε πρόβλημα, πήραμε τηλέφωνο και μας είπαν ότι ακολουθεί μία διαδικασία», προσθέτοντας ότι έπειτα από την επιστολή προς τον Πρόεδρο Εφετών στη Μυτιλήνη, περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση, ούτως ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρηματικά ποσά των ιδιοκτητών.

Εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή του, ο κ. Ξενάκης στάθηκε σε ένα ακόμα πρόβλημα που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, το οποίο από τις 4 Μαρτίου δεν έχει συνεδριάσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην απόφαση σχετικά με το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη και συγκεκριμένα στο κομμάτι της οδού Πασπάτη όπου είχε βρεθεί ρωμαϊκό ψηφιδωτό και χρειάστηκε να παρέμβει η Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου: «Μπορεί να μας πάει και μέχρι τον Ιούνιο», επισημαίνοντας ότι το υπόλοιπο έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement