Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τέλος Ιουνίου σταματάει το έργο ανάπλασης της Κώμης για την καλοκαιρινή περίοδο

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Μεγάλη η αγωνία των καταστηματαρχών στην Κώμη, που έγκειται στο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς το έργο βελτίωσης και συμπλήρωσης των κοινοχρήστων χώρων οικισμού Κώμης – Καλαμωτής που αφορά την συνολική ανάπλαση της περιοχής, πριν το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μία μελέτη που θα αλλάξει τη συνολική όψη της περιοχής ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντάς την ακόμα πιο τουριστική με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της μορφής της Κώμης και τη συμπλήρωσή τους με νέα, σύγχρονα στοιχεία που θα αναδείξουν την ταυτότητα της περιοχής, της ποιότητας ζωής και της τουριστικής εμπειρίας, σε κατοίκους και επισκέπτες.

Όπως διαβεβαίωσε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκη, το έργο προχωράει κανονικά, ωστόσο επεσήμανε ότι πρόκειται για μία μελέτη που το χρονοδιάγραμμά της είναι 10 μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι μήνες από την καλοκαιρινή σεζόν, αφού το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021.

Για τον παραπάνω λόγο κι επειδή πρόκειται για μία πολυσύχναστη παραλία τόσο για τους Χιώτες, όσο και για τους επισκέπτες, η Τεχνική Υπηρεσία και ο ανάδοχος του έργου αποφάσισαν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες, προκειμένου να σταματήσει προσωρινά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, ανέφερε πως το έργο θα συνεχίσει να υφίσταται ως εργοτάξιο, εξηγώντας ότι δεν μπορούν να δοθούν άδειες στα καταστήματα, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν οι επιχειρήσεις με ασφάλεια, χωρίς σκόνες και εμπόδια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεξιά και αριστερά από κάθε πεζόδρομο θα γίνει τσιμεντόστρωση, υπογείωση καλωδίων ηλεκτρικού, σωληνώσεις για την ύδρευση, αλλά και τοποθέτηση φωτιστικών. Έπειτα, το έργο θα «κλείσει» έχοντας γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας.

«Από τέλη Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου θα μπορέσει να λειτουργήσει η Κώμη με όρους και προϋποθέσεις, χωρίς εμπόδια. Μετά θα δώσουμε την απαιτούμενη παράταση στην ανάδοχο εταιρεία να συνεχίσει προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως το έργο. Το έργο σίγουρα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022», τονίζοντας ότι στις 11 Μαΐου συνεδριάζει το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου όπου θα πληρωθεί το ποσό του πρώτου λογαριασμού που έχει αποσταλεί από τις 14 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Silence S04 και των...

Advertisement