Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άγνωστη η επαναλειτουργία του «Ιωνικού» Κολυμβητηρίου – Μονοθεματική συνεδρίαση την Τετάρτη 4/5

Εγκρίθηκε κι επισήμως το αίτημα των αντιπολιτεύσεων που αφορά την πραγματοποίηση μονοθεματικού συμβουλίου  για το ζήτημα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, ένα θέμα που το τελευταίο διάστημα συνεχίζει να απασχολεί αθλητές, ναυταθλητικά σωματεία, γονείς και  γενικότερο το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της Χίου. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη στις 4 Μαίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης η μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, τα συνεργεία του αναδόχου βρίσκονται ήδη στο Κολυμβητήριο, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει τις επισκευαστικές εργασίες. Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι στην μεγάλη πισίνα έχει ήδη ξηλωθεί η τέντα, διαβεβαιώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση της καινούργιας.

Ωστόσο, τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο κ. Ξενάκης αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του Ιωνικού, σημειώνοντας ότι αφενός η δημοτική αρχή κατανοεί την ανησυχία των ομάδων και των αθλητών, αλλά αφετέρου είναι ένα σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί με σωστό, αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο, με σκοπό την ολική ανακαίνισή του, η οποία θα αλλάξει ριζικά την συνολική εικόνα του Κολυμβητηρίου.

«Έχουμε κάνει και μελέτες και αξιολογήσεις. Ψάξαμε όλες τις διεξόδους που θα μπορούσαμε να δώσουμε, όμως δεχόμαστε και πιέσεις από τον ανάδοχο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, προβληματιστήκαμε πάρα πολύ», τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά εμπόδια, παρόλο που καταβάλλουν προσπάθεια, ως προς την υλοποίηση της εναλλακτικής λύσης που είχαν καταθέσει, εκείνη που αφορά τη λειτουργία της εξωτερικής πισίνας του καταδυτηρίου, διότι η συγκεκριμένη πισίνα είναι ανενεργή, εγκαταλελειμμένη από το 2016 με αποτέλεσμα να χρειάζεται γενικό λίφτινγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την πισίνα του καταδυτικού θα χρειαστούν 600.000 ευρώ πλην της μελέτης, με την τεχνική υπηρεσία να εκτιμά ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει, έχοντας δυνατότητα σύνδεσης και με ζεστό νερό, το ποσό των 800.000 ευρώ που αφορά και την εσωτερική και την εξωτερική πισίνα δεν επαρκεί.

«Δημιουργούμε ένα καινούργιο Κολυμβητήριο, με καινούργιες τέντες, ενεργειακά αναβαθμισμένα στις εγκαταστάσεις του. Θέλουμε τα έργα που κάνουμε να είναι άρτια και λειτουργικά κι όχι μέσα σε ένα χρόνο να προκύψουν προβλήματα», προσθέτοντας ότι σημαντικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν σε όλο το μηχανοστάσιο, αλλά και στους σωλήνες, καθώς αυτές που ήδη έχει είναι φθαρμένοι με τον κίνδυνο να «σκάσουν» όταν γεμίσει η πισίνα με νερό.

Επομένως, ο κ. Ξενάκης ενημέρωσε ότι θα γίνει ξεχωριστή μελέτη για την πισίνα του καταδυτικού, με τον Δήμο Χίου να αναζητά επιπλέον χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων, προκειμένου να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην κύρια πισίνα. Βάση χρονοδιαγράμματος η αντικατάσταση της τέντας, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Αύγουστου, με τον Αντιδήμαρχο να σημειώνει ότι έπειτα θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις που αφορούν τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τους σωλήνες της κύριας πισίνας, με το κόστος τους να υπολογίζεται στο ύψος του 1.000.000 ευρώ.

«Και στο καταδυτικό θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες αλλαγές. Και στους βατήρες και στις κερκίδες και στα πάντα», συμπληρώνοντας ότι ο λόγος που ξεκινούν πρώτα τις εργασίες στο καταδυτικό είναι γιατί αν άρχιζαν πρώτα με την αλλαγή ολόκληρου του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της κύριας πισίνας μπορεί να διαρκούσε από 6 έως και 8 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement