Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: 178 εκ. ευρώ για έργα προς υλοποίηση σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο – Στη Χίο 32 εκ. ευρώ για 30 έργα

Για το πρόγραμμα των έργων, των οποίων φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Υπηρεσίες της, μίλησε στο xiakoslaos.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής.

Με βάση τους αναλυτικούς πίνακες που αναρτήθηκαν για τη Μυτιλήνη εγκρίθηκε το χρηματικό ποσό των 82 εκ. ευρώ για περίπου 50 έργα, για τη Χίο το ποσό των 32 εκ. ευρώ για 30 έργα και για τη Σάμο το ποσό των 64 εκ. ευρώ για 38 έργα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρουλής, το κάθε νησί ακολουθεί πάντα μία συγκεκριμένη αντιστοιχία με βάση την πληθυσμιακή κατανομή του. Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι για το νησί της Μυτιλήνης αντιστοιχεί το ποσοστό του 50%, για τη Χίο το 30%, ενώ για τη Σάμο το 20%.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι η Μυτιλήνη και η Σάμος έχει λάβει αυξημένη χρηματοδότηση από αυτή που κανονικά τους αναλογεί. Στο συγκεκριμένο ερώτημα του xiakoslaos.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Χίου εξήγησε πως τα νησιά της Μυτιλήνης και Σάμου έλαβαν υψηλότερο χρηματικό ποσό για επιπλέον έργα, 17 εκ. ευρώ και 12 εκ. ευρώ αντίστοιχα, λόγω των φυσικών καταστροφών που υπέστησαν στο παρελθόν.

«Στη Σάμο και την Μυτιλήνη έχουν προστεθεί κάποια έργα που αφορούν τους σεισμούς και τις πλημμύρες. Στη Σάμο είχαμε και το ατύχημα με τα δύο παιδιά», υπογραμμίζοντας ότι τα έξτρα χρήματα στα δύο παραπάνω νησιά δόθηκε για την ανακατασκευή ορισμένων καταστροφών που είχαν υποστεί από τις πλημμύρες και του σεισμούς.

Κλείνοντας, ο κ. Βρουλής τόνισε ότι το κανονικό ποσό που αναλογεί στο νησί μας πηγαίνει κατευθείαν στο ταμείο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κι από εκεί γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο και σωστότερο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement