Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε εποχή «τεχνητής νοημοσύνης» μπαίνει το νησί μας – Έξι νέα Seatrac σε Χίο και Οινούσσες

Εξελίσσονται σε Χίο και Οινούσσες οι ράμπες που προσφέρουν πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Σε νέα εποχή «τεχνητής νοημοσύνης» μπαίνουν, με την ελπίδα για φέτος το καλοκαίρι, οι γνωστές ράμπες Seatrac που επιτρέπουν την πρόσβαση στη θάλασσα των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Γιώργος Πατεριμός, έπειτα από 3 χρόνια επιλύθηκε η δικαστική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών και του Δήμου Χίου για την προμήθεια 6 νέων Seatrac, 4 για τη Χίο και 2 για τις Οινούσσες, υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειες είχαν γίνει από το 2019.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ενημερωθεί στο να προχωρήσουμε στην προμήθεια. Περιμένουμε να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή η επισημοποίηση για τη χρήση των αναγκών του seatrac στο νησί μας», τονίζοντας ότι μέλημα του Δήμου Χίου είναι να προμηθευτούν με seatrac όσες περισσότερες παραλίες γίνεται τόσο στο νότιο, όσο και στο βόρειο τμήμα της Χίου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Χίου διαθέτει συνολικά 9 seatrac, παρόλο που όπως δήλωσε ο κ. Πατεριμός, δεν είναι ο επιθυμητός αριθμός, αλλά ο ικανοποιητικός για να καλυφθούν οι ανάγκες των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ειδικότερα, τα νέα 4 seatrac της Χίου θα τοποθετηθούν στην παραλία της Bella Vista, του Μέγα Λιμνιώνα, της Κώμη και της Βολισσού. Ο κ. Πατέριμος εξήγησε ότι για την τοποθέτηση ενός seatrac σε παραλία περνά από μία χρονοβόρα διαδικασία, προσθέτοντας ότι χρειάζεται αδειοδότηση της κτηματικής, αλλά και διάφορες άλλες παρεμβάσεις και ενέργειες σε αντίθεση με τα ειδικά καρότσια που μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα στις παραλίες.

«Στις παραλίες αυτές ελπίζω να υπάρχει κι ένας ναυαγοσώστης για να καλύπτει τις ανάγκες όταν τα άτομα χρειάζονται βοήθεια. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις περισσότερες ανάγκες. Εμείς θα προσπαθήσουμε για φέτος το καλοκαίρι», καταλήγοντας ότι η τοποθέτηση των seatrac για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο έχει να κάνει με την εταιρεία, αν δηλαδή διαθέτει ετοιμοπαράδοτο seatrac, αλλά και με τη διαδικασία της προμήθειας σε περίπτωση που έχει αλλάξει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η προσφορά της εταιρείας, καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου η ετήσια συνάντηση της Ορθόδοξης Νεολαίας της Μπενελούξ την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, ημέρα αργίας λόγω της εορτής της...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυπριανός Κουντούρης, Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

Advertisement