Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μία νέα Φάρκαινα δημιουργείται στο βόρειο τμήμα της πόλης  

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Μία νέα Φάρκαινα αναμένεται να δημιουργηθεί στο βόρειο τμήμα της πόλης – Πλέον τα Λιβάδια αποκτούν το δικό τους σύγχρονο χώρο αναψυχής, με φιλικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις προς τον χρήστη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Στάματης Κάρμαντζης δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΕ Βορείου Αιγαίου για την εκκίνηση της διαδικασίας δημοπράτησης του σημαντικότατου έργου «Δημιουργία χώρου αναψυχής στην περιοχή Λιβαδίων» με προϋπολογισμό 600.000€.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δημιουργήσει νέους αθλητικούς – πράσινους χώρους στο βόρειο μέρος της πόλης. Δημιουργούμε αθλητικούς χώρους για να αποσυμφορήσουμε κάποιους άλλους γιατί αυτό χρειάζεται και μάλιστα με μία γεωγραφική κατανομή», προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο έργο δόθηκαν «μάχες» που τελικά έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και μεθόδευση κατάφεραν να το εντάξουν.

Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο πνοής προβλέπεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες που θα συντελέσουν στη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, όπως κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης, κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5, παιδικές χαρές και επίστρωση με ελαστικό χυτό συνθετικό τάπητα (ταρτάν). Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των παιδικών χαρών θα χρησιμοποιηθεί ως στίβος για τρέξιμο, ενώ προβλέπεται η επίστρωση του με χυτό ελαστικό συνθετικό τάπητα (ταρτάν) πάχους 13-15 χιλ. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός για τον συγκεκριμένο χώρο αναψυχής, συμπληρώνοντας ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Ως προς την σκοπιμότητα του έργου

Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένα φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον με χώρους αναψυχής σύγχρονους, ασφαλείς και φιλικούς προς τον χρήστη, προσαρμοσμένους στον φυσικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της περιοχής. Συγκεκριμένα, θα βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές και θα αξιοποιηθεί πλήρως και ο υπόλοιπος χώρος, ενώ θα αυξηθεί και η ασφάλεια στις παιδικές χαρές.

Απώτερος σκοπός του είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ενώ μέσα από την ανάπλαση του χώρου θα προσφερθεί μια θετική προοπτική σε βάθος χρόνου, για ολόκληρη την περιοχή.

«Η ανάγκη που υπάρχει είναι φανερή. Στόχος όσο γίνεται περισσότερους αθλητικούς χώρους. Κι αυτό κάνουμε έχοντας δώσει βάρος στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όλων των ειδών και μορφών. Οπουδήποτε μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση, ώστε να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την εικόνα. Τα αλλάζουμε όλα και πάμε για τη νέα Χίο», κατέληξε ο κ. Κάρμαντζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement