Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρωτοβουλία για τη Χίο: «Έγκλημα το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή»

Με αφορμή τη θύελλα αντιδράσεων στο άκουσμα του κλεισίματος της εσωτερικής πισίνας του Κολυμβητηρίου, η παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Χίο» κατέθεσε τη δική της πρόταση στην Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αναλάβει τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Tην έντονη απογοήτευσή του εξέφρασε στα τοπικά μέσα ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», κ. Μανώλης Βουρνούς για τη στάση και τις δικαιολογίες της δημοτικής αρχής σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη Χίο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της για το ξαφνικό κλείσιμο του Ιωνικού Κολυμβητηρίου ως «έγκλημα» σε μία περίοδο ακατάλληλη και ιδιαίτερα κρίσιμη για τα ναυταθλητικά σωματεία, τις ομάδες, τους χρήστες, αλλά και για τα παιδιά που διαβάζουν και ετοιμάζονται για εξετάσεις.

Όπως δήλωσε, φαίνεται πως η δημοτική αρχή βρίσκεται σε λήθαργο, ενώ παράλληλα πολλά πράγματα έχουν μείνει πίσω, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα του κολυμβητηρίου αφορά χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τις εγκαταστάσεις: «Θέλουμε να ξαναθυμίσουμε στον λαό της Χίου ποια πράγματα έχουν γίνει, ποια θα έπρεπε να έχουν γίνει και ποια μπορούν να γίνουν. Υπάρχουν σωματεία που βασίζονται στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου», εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος που επέλεξε η δημοτική αρχή να βάλει λουκέτο στο Ιωνικό είναι λάθος, λόγω των υποχρεώσεων και της προετοιμασίας που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι ομάδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτική αρχή αγνόησε αυτό το γεγονός εξαιτίας της ανεμελιάς της, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για ελλιπή προγραμματισμό: «Το έργο του κολυμβητηρίου ήταν ένα όραμα που είχε ξεκινήσει η δική μας δημοτική αρχή από το 2018. Ξενώνες έχουμε, αλλά απ’ ότι φαίνεται κολυμβητήριο δεν θα έχουμε», συμπληρώνοντας ότι η σύμβαση που υπογράφτηκε βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον χρονικό προγραμματισμό των σωματείων, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία της πισίνας την πιο κρίσιμη περίοδο.

«Από τα έγγραφα που ανταλλάσσονται μεταξύ του Δήμου Χίου και του Νομικού Προσώπου καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία. Υπογράφονται συμβάσεις χωρίς να γνωρίζουν αν ο χρήστης μπορεί. Κανένα έργο δεν γίνεται από μόνο του. Καιρός είναι και η σημερινή δημοτική αρχή να πάρει τα εύσημα. Φέρνει παλιά θέματα γιατί είναι μία παλιά δημοτική αρχή», προσθέτοντας ότι αδυνατεί να προχωρήσει σημαντικά ζητήματα και παράλληλα χάνει χρόνο και ευκαιρίες εις βάρος του τόπου.

Με τη δική του σειρά, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας Για τη Χίο», κ.  Παντελής Καμπούρης, αναφέρθηκε στην αφύπνιση που πρέπει να γίνει στην Δημοτική Αρχή και στο Νομικό Πρόσωπο, προτείνοντας ως λύση ο Δήμος Χίου να τους αφήσει να αναλάβουν τη Διοίκηση του Νομικού για το θέμα του Κολυμβητηρίου με στοίχημα ότι θα καταφέρουν να το υλοποιήσουν στον χρόνο και την περίοδο που του αρμόζει.

Συγκεκριμένα, εστίασε στην παραίτηση του υπεύθυνου του Κολυμβητηρίου, του κ. Γιασεμή, σημειώνοντας: «Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό είναι και τι πρόβλημα υπάρχει στη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Το έργο του Κολυμβητηρίου δεν είναι μόνο η αντικατάσταση των τεντών, αλλά και οι ξενώνες, η εξωτερική πισίνα, το beach volley, τα οποία είναι ήδη ενταγμένα. Στόχος μας τότε ήταν να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο εθνικών προδιαγραφών. Δεν έχει γίνει τίποτα. Μας νοιάζει να παρουσιάσουμε έργα ακόμα και τώρα, κάτι το οποίο δεν κάνει η δημοτική αρχή. Το ξέρουμε, το θέλουμε και το μπορούμε που λέει η δημοτική αρχή δεν υπάρχει. Το δεν ξέρουνε, το δεν μπορούνε είναι σίγουρο, τώρα θα αναρωτηθούμε αν θέλουν», τονίζοντας ότι υπάρχουν 800.000 ευρώ ενταγμένα για το συγκεκριμένο έργο επί Καλογήρου.

Τέλος, ο κ. Νίκος Λαμπρινούδης, μέλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο» αναφέρθηκε κι εκείνος για τα παραπάνω ζητήματα, δηλώνοντας ότι η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών μπορεί να οδηγήσει την ανάδοχο εταιρεία στην διεκδίκηση μεγαλύτερου χρηματικού ποσού λόγω των ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά, με αποτέλεσμα το έργο να μην καταφέρει να ολοκληρωθεί.

«Εκτός τόπου και χρόνου να πιστεύουν ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλες παρεμβάσεις. Ο μηχανισμός της εξωτερικής πισίνας είναι άχρηστος.  Είναι επικίνδυνο το σκεπτικό της  χρήσης των μηχανημάτων της μεγάλης εσωτερικής πισίνας στο καταδυτήριο. Λόγω όγκου τα μηχανήματα δεν μπορούν να μεταφερθούν από τη μία πισίνα στην άλλη, δεν είναι τόσο απλό. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ξενάκης προφανώς δεν γνώριζε τη διαδικασία, απλά άκουσε κάτι και το μετέφερε», κατέληξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement