Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέος χώρος στάθμευσης 120 θέσεων κοντά στην Κεντρική Αγορά της Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Ένας νέος χώρος στάθμευσης 120 περίπου θέσεων ήρθε να προστεθεί στο κέντρο της πόλης μας για να διευκολύνει τους οδηγούς, οι οποίοι αναζητούν καθημερινά πάρκινγκ  για το όχημά τους.

Ειδικότερα, το πάρκινγκ βρίσκεται στην οδό της Αγίας Κυριακής και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει άμεσα όσους επιθυμούν να κινηθούν προς την παλιά λαχαναγορά και την κεντρική αγορά πεζοί.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Γιώργο Μπελέγρη, κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής και με αφορμή την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Χίου, είναι να εντοπίσει και να δημιουργήσει επιπλέον χώρους στάθμευσης (μικρά ή μεγάλα κομμάτια) περιμετρικά της αγοράς, για την εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών, όσο και των επισκεπτών.

«Είναι πολύ κοντά στην Κεντρική Αγορά του Δήμου μας. Αναζητούμε συνεχώς νέα κομμάτια για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε ή έστω να απαλύνουμε την πόλη μας από το πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, εκείνο της στάθμευσης των αυτοκινήτων περιμετρικά της κεντρικής αγοράς», επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή έχει εγγράψει περίπου 150.000€, ενώ ο Δήμος Χίου συνεχίζει την αναζήτησή του για τη μίσθωση οικοπέδων προς χρήση πάρκινγκ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάποιον χώρο που να ταιριάζει ως προς αυτή την αξιοποίηση.

Αναφορικά με την ενημέρωση των δημοτών και των επισκεπτών σχεδιάζεται η δημιουργία ενός χάρτη, στον οποίο θα αποτυπώνονται αναλυτικά οι δωρεάν δημοτικοί χώροι στάθμευσης, ενώ παράλληλα ο παραπάνω σχεδιασμός θα γίνεται και ηλεκτρονικά με ειδικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Κλείνοντας, ο κ. Μπελέγρης συμπλήρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν αντίστοιχες σχετικές εργασίες για ένα ακόμα νέο και μεγάλο πάρκινγκ κοντά στην οδό Βερίτη, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα της γειτονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement