Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή – Απορρίπτεται η απόφαση των Αντιπολιτεύσεων για την τροποποίηση του προϋπολογισμού 2022

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στην ακύρωση  της 107/2022 απόφασης των Αντιπολιτεύσεων περί έγκρισης της 1ης αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού 2022, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου, μέσω ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ειδικότερα, η ακύρωση της απόφασης στηρίζεται στο γεγονός ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου στην οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εναλλακτική πρόταση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, κ. Χαράλαμπου Μπουρνιά, είναι μη νόμιμη κι επομένως δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

Όπως δήλωσε, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιώργος Μπελέγρης, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρει τα ίδια πράγματα με εκείνα της Οικονομικής Επιτροπής, όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται υποχρεωτικά η χρηματοδότηση (από τις 18 Μαρτίου) του κατά 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας του ΑΟΤΑ έως και 2 μήνες μετά τη λειτουργία του.

Την έντονη απογοήτευση και ταυτόχρονα κριτική του εξέφρασε ο κ. Μπελέγρης για την στάση των Αντιπολιτεύσεων προς τη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Τι δείχνει αυτό το πράγμα; Ή δείχνει άγνοια ή ότι υπάρχει εσκεμμένη αυτή η δυσκολία που ήθελαν να δημιουργήσουν οι αντιπολιτεύσεις στην παράταξη του Δημάρχου. Αν δείχνει άγνοια είναι λογικό, διότι εντός ενός χρόνου δεν μπορείς να μάθεις τα πάντα. Αν όμως ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο ρωτάω τις αντιπολιτεύσεις “αυτός είναι ο λόγος που ψηφίστηκαν για να δημιουργούν πρόβλημα στους δημότες και στη διοίκηση του Δήμου, αντί να τον βοηθήσουν να προχωρήσει πιο παραγωγικά, ούτως ώστε να ευνοηθούν οι δημότες”», υπενθυμίζοντας ότι εξαιτίας της παραπάνω εναλλακτικής πρότασης του κ. Μπουρνιά δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές με μάσκες και αντισηπτικά, αλλά και οι μισθοδοσίες 37 εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας, οι οποίοι μετά την άρνηση των αντιπολιτεύσεων να ψηφίσουν την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 2 μήνες.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση πρόσθεσε ότι θα πρέπει να έρθει εκ νέου μία απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή για την 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού 2022, προκειμένου στη νέα εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου να περάσει με πλειοψηφία και να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία του προϋπολογισμού του Δήμου Χίου, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα φέρει ξανά προς ψήφιση την αρχική της πρόταση.

«Από τις 18 Μαρτίου υφίσταται ο ΑΟΤΑ. Κι από την στιγμή που υφίσταται είμαστε υποχρεωμένοι να τον χρηματοδοτήσουμε. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και γι’ αυτό στη νέα τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα φέρουμε στο ΔΣ, θα υπάρχει πάλι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου οργανισμού. Είναι υποχρέωσή μας», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement