Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στόχος η αναδιαμόρφωση & ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι της Χίου – Στο επίκεντρο ο εσωτερικός τουρισμός και η γαστρονομία

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Η θερινή περίοδος πλησιάζει και ο Δήμος Χίου προχωρά στην κατάρτιση του προγράμματος που αφορά την τουριστική προβολή της Χίου για το έτος 2022 με απώτερο στόχο την αναδιάρθρωση, συστηματοποίηση και ανάπτυξη του τουριστικού γίγνεσθαι με επίκεντρο κατά κύριο λόγο την ανάδειξη της γαστρονομίας του τόπου μας.

Όπως δήλωσε στο xiakoslaos.gr ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, εγκρίθηκε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, ενώ παράλληλα επανασυστήθηκε και η Επιτροπή Τουρισμού. Έτσι, ο Δήμος Χίου με ταχύτατους ρυθμούς μπορεί να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των δράσεων που αναμένεται να προγραμματιστούν για τη φετινή σεζόν.

«Μέσα από τις δράσεις στόχος είναι να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε αξιολογήσει και επανακαθορίσει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του τόπου μας», υπογραμμίζοντας ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχει συνεργασία Δήμου Χίου, Περιφέρειας και Φορέων Τουρισμού και λειτουργώντας ομαδικά μεταξύ τους προσπαθούν να αναδείξουν τη Χίο με τον πιο εύστοχο τρόπο.

Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται ο κ. Βεργίνας υπενθύμισε την εκπόνηση μίας μελέτης με στόχο την καθιέρωση της νέας ταυτότητας του προορισμού, αλλά και τον καθορισμό της νέας στρατηγικής της τουριστικής προβολής. Έως ότου εκπονηθεί η παραπάνω μελέτη ο Δήμος Χίου θα συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις μεταξύ των οποίων, η δημιουργία ψηφιακού υλικού, η διαφήμιση και η προώθηση του προορισμού σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Ιστότοπους, η συμμετοχή σε διάφορα workshops που γίνονται ανά τον κόσμο, αλλά και σε διαδικτυακές εκθέσεις και συναντήσεις επαγγελματιών της Χίου με αντίστοιχους επαγγελματίες ή τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι αυτό που μετράει κυρίως στις εκθέσεις είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις και η επικοινωνία που αναπτύσσουν οι ντόπιοι επαγγελματίες με τους τουριστικούς παράγοντες των χωρών που μας ενδιαφέρουν», τονίζοντας ότι πλέον δε δαπανούν χρήματα σε τουριστικά περίπτερα ή φυλλάδια, αλλά αντιθέτως προσπαθούν να ενισχύσουν τους επαγγελματίες να παρευρεθούν στις πόλεις που πραγματοποιούνται οι εκθέσεις με σκοπό να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας.

Στο επίκεντρο της φετινής τουριστικής περιόδου θα είναι και η παροχή επιπλέον συμβουλευτικών υλικών με μία νέα συνεργασία φυσικού ή νομικού προσώπου. Όπως εξήγησε ο κ. Βεργίνας ήδη βρίσκονται στη συλλογή βιογραφικών και προτάσεων. Ειδικότερα, το πρόσωπο αυτό θα αξιολογεί την τουριστική αγορά και ζήτηση, τις δυνατότητες του Δήμου, θα υποβάλει προτάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τις Υπηρεσίες της παρεχόμενης από τον Δήμο, αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν.

Αναφορικά για την Επιτροπή Τουρισμού επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει κι ένας κανονισμός λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, προκειμένου να είναι σαφές το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί με έναν πιο ενεργό ρόλο και εποικοδομητικό έργο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων κι απ’ όλα όσα έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια. Βλέπουμε σταδιακά ότι η αναγνωσιμότητα της Χίου ανεβαίνει και κύριος στόχος μας είναι η διεύρυνση του τουριστικού γίγνεσθαι, ελπίζοντας ότι αν επιτευχθεί ο σκοπός μας θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και νέες επενδύσεις», καταλήγοντας ότι οι δράσεις στοχεύουν τόσο στον εσωτερικό τουρισμό και όσο και στον κλάδο της γαστρονομίας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement