Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΜΕ Χίου: Το “μαρτύριο της σταγόνας” με το πετρέλαιο στα σχολεία συνεχίζεται

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χίου για το πετρέλαιο στα σχολεία του νησιού

Ο Φλεβάρης μπορεί να φλέβισε, όμως το κρύο καλά κρατεί και μπροστά είναι ο Μάρτης – γδάρτης. Το πετρέλαιο στα σχολεία εξακολουθεί να μπαίνει με το σταγονόμετρο με ευθύνη του Δήμου. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική αρχή παίζει παιχνίδια με τη θέρμανση των σχολείων, τη στιγμή που η σχολική επιτροπή έχει χρηματικό διαθέσιμο. 

Αντί λοιπόν η σχολική επιτροπή να βάλει τα ποσά για το πετρέλαιο από τα διαθέσιμά της και να αντιλογιστούν τα ποσά αργότερα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, μας αναγκάζουν στην έσχατη λύση που είναι η πληρωμή του πετρελαίου από τα διαθέσιμα των σχολείων. Εύγε !!!

  Ταυτόχρονα βάζουν για έγκριση την αποδέσμευση χρημάτων για πετρέλαιο στα σχολεία, “πακέτο” με την έγκριση της πολιτικής εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών στο Δήμο μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού που έχει καταδικασθεί και απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο.

Στη μέση όμως των πολιτικών παιχνιδιών της δημοτικής αρχής είναι τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί που κρυώνουν στα σχολεία. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ισχυρίζεται ανοικτά: ας ψηφίζονταν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για να είχατε πετρέλαιο .

Αυτή η πολιτική κατάντια, είναι κομμάτι της πολιτικής ηθικής της κυβέρνησης και της δημοτικής της αρχής, που πρέπει να συναντήσει τείχος αντίστασης μέσα από τους αγώνες μας.

Έχουμε δικαίωμα σε σύγχρονα σχολικά κτίρια, θωρακισμένα από σεισμούς, πυρκαγιές, φωτιές, που να ζεσταίνονται απρόσκοπτα το χειμώνα και να μην είναι φούρνος το καλοκαίρι, που δεν θα πλημμυρίζουν, προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρία, με δασκάλους με δικαιώματα και χαρούμενα παιδιά.

Γι’ αυτά στον 21ο αιώνα δεν γινόμαστε επαίτες, τα απαιτούμε εδώ και τώρα!

Εδώ και τώρα με ευθύνη του Κράτους και του Δήμου να εφοδιαστούν με τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου όλα τα σχολεία του νησιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

Advertisement