Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τέλος Απριλίου η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού της οδού Χρήστου στο Αεροδρόμιο

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράνε όλες οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου  στην περιοχή του αεροδρομίου στην οδό Ιωάννου Χρήστου βάση των δεδομένων από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς τα συνεργεία του εργολάβου συνεχίζουν την ενεργό τους δράση εντατικά.

Για τη σπουδαιότητα των εξελίξεων του έργου που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τοποθετήθηκε ο εργολάβος του έργου, κ. Στέλιος Γιαλούρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των αντιπλημμυρικών τμημάτων, όπως του κλειστού αγωγού, των αποχετεύσεων, εκτός των δύο συνδέσεων στο τμήμα της παραλίας. Παράλληλα, έχει υλοποιηθεί η πρώτη στρώση οδοστρωσίας, με τον εργολάβο να δηλώνει έτοιμο για τις υπόλοιπες εργασίες των ασφαλτικών, προκειμένου να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

«Αν τα προβλήματα δεν μας εμποδίσουν και πάνε όλα καλά, θα είμαστε συνεπείς ακόμα και πιο σύντομα απ’ ό,τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Συνεχίζουμε και πάμε καλά», υπογράμμισε.

Τέλος Απριλίου η παράδοση του αντιπλημμυρικού της Ιωάννου Χρήστου στην κυκλοφορία 

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Ξενάκης, διαβεβαίωσε ότι μέλημά τους είναι η άμεση παράδοση της κυκλοφορίας της οδού Χρήστου, προκειμένου να διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο καθέτους μέσα από τον χώρο της απαλλοτρίωσης.

«Τίποτα δεν χαρίζεται, κυνηγάμε τα πάντα έχοντας καθημερινές έγνοιες και αγωνία. Δίνοντας την οδό Χρήστου στην κυκλοφορία, παρέχουμε τη δυνατότητα στη Θέμελη να δουλέψει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου. Προχωρούν όλα τα έργα!», προσθέτοντας ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες που αφορούν το αντιπλημμυρικό της Ιωάννου Χρήστου.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, σημείωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχίσει να απαντά με έργα προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα Χίος. Ειδικότερα, τόνισε ότι το νησί μας αυτήν τη στιγμή αποτελεί εργοτάξιο που με σταθερά βήματα αλλάζει ριζικά η όψη του.

«Το έργο στην Χρήστου είναι ένα από τα βασικότερα, καθώς έχει να κάνει με την επέκταση του Αεροδρομίου. Ένα έργο που πέρασε από πολλά κύματα πλέον προχωράει σημαντικά. Όλα τα έργα θέλουμε να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Αυτήν τη στιγμή όλα τα μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη», καταλήγοντας ότι ο Δήμος Χίου εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που προκύπτει, ώστε να μπουν σε πρόγραμμα όσο περισσότερα νέα έργα γίνεται.

 

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement