Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας για τη συνδεσιμότητα της Χίου με την υπόλοιπη Ελλάδα

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας αναφορικά με το χρόνιο ζήτημα της προσβασιμότητας και των μεταφορών στο νησί της Χίου με αρμόδιους εκπροσώπους Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δήμου Χίου, Επιμελητηρίου Χίου και Φορέα Τουρισμού Χίου.

Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έχει διαμορφώσει η πανδημία στη ζήτηση αναπτυσσόμενων προορισμών όπως η Χίος, ζητήθηκε να εξεταστεί άμεσα και εκ νέου:

  • Η δυνατότητα δρομολόγησης ταχύπλοου ημερόπλοιου συνδέοντας το νησί της Χίου με την Αττική δυο φορές την εβδομάδα, διεκδικώντας η Χίος να μπει στον χάρτη των weekend breaks – Greekends, αλλά και των εναλλακτικών προτάσεων για 5 μέρες και πολυήμερες διακοπές με άμεση και σύντομη πρόσβαση στον προορισμό, σε λιγότερο από 5 ώρες.
  • Διεκδίκηση βελτίωσης της ώρας άφιξης των συμβατικών πλοίων στο νησί καθώς η σημερινή ώρα άφιξης τα χαράματα καθίσταται ανασταλτικός παράγοντας επιλογής προορισμού, ειδικά για οικογένειες.
  • Αύξηση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των νησιωτικών προορισμών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
  • Επιδότηση ναύλων ως κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών
  • Μείωση φόρων αεροδρομίων και παροχή κινήτρων σε νέες αεροπορικές συνδέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

«Αντλώντας δεδομένα και δουλεύοντας συστηματικά με τις αρμόδιες δημόσιες & κρατικές αρχές, σκοπός είναι να ωριμάσει ένα στρατηγικό σχέδιο που θα προσδώσει οφέλη σε όλους τους κλάδους της τοπικής μας οικονομίας.

Αναδυόμενοι προορισμοί, εναλλακτικοί και δευτερεύοντες προορισμοί, μη παραδοσιακά τουριστικά «hotspot», έχουν αρχίσει και αναμένεται να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας αύξηση της ζήτησης και των αφίξεων, καθώς οι ταξιδιώτες ολοένα και περισσότερο επιδιώκουν να αποφύγουν τον μαζικό τουρισμό και να εξερευνήσουν σε βάθος λιγότερο δημοφιλή σημεία.

Σε αυτούς του Προορισμούς θέση έχει και η Χίος, γεγονός που το βιώνουμε σε όλες τις επαγγελματικές μας συναντήσεις (Β2Β) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τη συγκεκριμένη τάση η Χίος, οφείλει καταρχήν και παράλληλα να δώσει λύση στο χρόνιο κώλυμα προσβασιμότητας, προσφέροντας γρήγορη, οικονομική και εύκολη πρόσβαση στο ακριτικό μας νησί για το σύνολο των δυνητικών επισκεπτών (Millenians, families, senior citizens, Generation Z)», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, κα Αντιγόνη Μαϊστράλη.

Με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Μεταφορών, κ. Νίκος Νύκτας, στόχος η Χίος να συνδεθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα, με το Νότιο Αιγαίο, τη Βόρεια Ελλάδα κι αν είναι δυνατόν με το εξωτερικό, εστιάζοντας πως η Χίος μπορεί να δεχθεί ακτοπλοϊκά ημερόπλοια ώστε να γίνει προορισμός εντός Σαββατοκύριακου ή 3ημέρου. Παράλληλά, όπως ανέφερε ο κ. Νύκτας, συζητήθηκε το θέμα των αφίξεων των πλοίων, τα οποία φθάνουν στο νησί σε μία δύσκολη ώρα.

«Έγινε μία γόνιμη συζήτηση κι ο καθένας στον τομέα του θα βοηθήσει. Ως Περιφέρεια έχουμε έρθει σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αλλάξουν αυτά που λέμε. Η Χίος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αυτή την εποχή, έχουμε να δείξουμε πράγματα. Πιστεύω ότι ο κόσμος ζητάει προορισμούς εξειδικευμένους, ασφαλείς όπως είναι το νησί μας. Προχωράμε όλοι μαζί, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τουρισμό και την οικονομία της Χίου», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement