Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου του «Καλοπλύτη»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού του «Καλοπλύτη», ένα έργο στο κέντρο του αστικού ιστού, έπειτα από αρκετή χρονική καθυστέρηση λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των παρεμβάσεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα προκύψουν καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό που έχουν προχωρήσει οι εργασίες το τελευταίο 20ήμερο», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Ξενάκης.

Ο ίδιος με βάση την εξέλιξη του έργου διαβεβαίωσε ότι αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τέλος Ιουνίου. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση των εργασιών, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν το τμήμα που ξεκινάει από τον Πλάτανο μέχρι την πλατεία της παλιάς Λαχαναγοράς, ενώ παράλληλα τόνισε ότι από εχθές έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες στις οδούς Ψυχάρη και Τσελεπή, με στόχο την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τμήματος, αυτού των 100-120 μέτρων. Αμέσως μετά, σε ευθεία γραμμή υλοποίησης θα μπει το τμήμα του αντιπλημμυρικού έργου που ξεκινάει από την οδό Λάδης και κατευθύνεται προς την οδό Κανάρη, προκειμένου να είναι έτοιμο έως τα τέλη Ιουνίου.

Μέλημα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου εκτός από την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού του «Καλοπλύτη» είναι τρία ακόμη επιμέρους έργα με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και τη ριζική αλλαγή του κέντρου της Χίου, όπως είναι η ανάδειξη του Κάστρου και η ανάπλαση της παλιάς Λαχαναγοράς: «Επειδή καμιά φορά μιλάμε για στρατηγικό σχεδιασμό, μέσα στο πλαίσιο του έργου αυτού, έχουμε και το έργο της ανάπλασης σε διάφορες περιοχές της πόλης, όπως είναι η ανάδειξη του Κάστρου και της παλιάς Λαχαναγοράς», προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες συντονισμού των έργων ώστε το ένα να μην συμπέσει πάνω στην χρηματοδότηση του άλλου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συνεχίζουν στο ΕΣΠΑ τη βιώσιμη αστική ανάπλαση, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν τόσο το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, όσο και το δεύτερο στάδιο της Σ.Β.Α.Κ. το οποίο μάλιστα θα έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις και θέσεις πάρκινγκ.

Αναφορικά με επιπλέον προσλήψεις ο κ. Ξενάκης ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα προχωρήσουν στην πρόσληψη τριών εργατών και μίας αρχαιολόγου ακόμα για την άμεση ολοκλήρωση του έργου εντός 9 μηνών.

Τέλος, σχετικά με τις εργασίες στην οδό Λάδης προς την οδό Κανάρη τη θερινή περίοδο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς πρόκειται για ένα τμήμα που δεν υπάρχει ανησυχία για τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα, με την διάρκεια υλοποίησής του να υπολογίζεται εντός ενός μήνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

Advertisement