Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με εντατικούς ρυθμούς τα τρία έργα σε νότια Χίο και αεροδρόμιο – Προσπάθειες για «Βούρειο» και «ΡΕΞ»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει τόσο το αντιπλημμυρικό έργο των Μεστών και του αεροδρομίου στην οδό Χρήστου, όσο και το έργο βελτίωσης και συμπλήρωσης των κοινόχρηστων χώρων Κώμης – Καλαμωτής που αφορά την ανάπλαση του οικισμού, με τα συνεργεία να αναλαμβάνουν την ενεργό δράση τους με εντατικούς ρυθμούς.

Όπως δήλωσε, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Ξενάκης, η πορεία του Αντιπλημμυρικού των Μεστών είναι ικανοποιητική καθώς όλες οι διαδικασίες προχωράνε βάση των δεδομένων που έχουν από την ανάδοχο εταιρεία.

Ειδικότερα, το πρώτο κομμάτι που ξεκινά από τον Περιφερειακό και κατευθύνεται προς τον Λιμένα Μεστών, το οποίο περνάει και μέσα από το χωριό, θα έχει υλοποιηθεί πλήρως μέχρι και τα μέσα του Ιουνίου. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, το οποίο σχετίζεται με τις απαλλοτριώσεις, η Τεχνική Υπηρεσία σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός δρόμου πρόσβασης προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξενάκης έκανε λόγο για τη μελέτη που αφορά την ανάπλαση του οικισμού της Κώμης, με απώτερο στόχο τον εξωραϊσμό της περιοχής. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι έχουν προκύψει κάποιες μικρές δυσκολίες, εξαιτίας των δέντρων που εμποδίζουν τον σχεδιασμό χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι αντιμετωπίσιμες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του αεροδρομίου στην οδό Χρήστου, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα των εξελίξεων του έργου που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

«Το έργο αυτό προχωράει πολύ πιο γρήγορα απ’  ότι αναμέναμε κι εμείς οι ίδιοι. Όλα προχωράνε», τόνισε ο κ. Ξενάκης προσθέτοντας ότι μέλημά τους είναι η άμεση παράδοση της κυκλοφορίας της οδού Χρήστου, προκειμένου να διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο καθέτους μέσα από τον χώρο της απαλλοτρίωσης.

Κλείνοντας, ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει δημοπρατηθεί το προπονητήριο στα Καρδάμυλα, ενώ παράλληλα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να «μπουν» σε ευθεία γραμμή υλοποίησης τα έργα του «Βούρειου» και του «ΡΕΞ»: «Δεν αφήνουμε τίποτα, τα κυνηγάμε όλα. Βέβαια με τους ρυθμούς που μπορούμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα», κατέληξε.

 

ΜΕΣΤΑ

ΚΩΜΗ


ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement