Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον Μάιο ξεκινά η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε στον Δημοτικό Κήπου Χίου κι ο λόγος δεν είναι παρά η μεταφορά του Θερινού Κινηματογράφου στο Θέατρο «Καστρομηνά», καθώς και η περίφραξή του. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, μέχρι το Πάσχα θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για το σημαντικό έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά του θερινού σινεμά οφείλεται στην έναρξη, εντός των επόμενων μηνών, του έργου που αφορά την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, με τον ανάδοχο να έχει πλέον οριστεί. Ωστόσο, σημείωσε ότι εκκρεμούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της τελικής σύμβασης, οι οποίες δεν υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον έως τον Μάιο.

«Είναι ένα κατόρθωμα. Το συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένο με ποσό 1.5 εκ. ευρώ. Οι ενέργειες που κάναμε ήταν πολύ δυνατές και μεγάλες. Καταφέραμε όχι μόνο να προλάβουμε τις προθεσμίες, αλλά και να μεγαλώσουμε το ποσό κάνοντάς το 3,8 εκ. ευρώ. Δουλεύουμε, εργαζόμαστε, αλλάζουμε και δημιουργούμε τη νέα Χίο», τόνισε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η μεταφορά του θερινού κινηματογράφου χρησιμεύει σε μία προσωρινή μετεγκατάσταση, που ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την ψυχαγωγία που προσφέρει.

Αλλάζει η όψη του ιστορικού κέντρου της Χίου

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η όψη του Δημοτικού Κήπου θα αλλάξει ριζικά. Συγκεκριμένα, θα «ξηλωθούν» εντελώς όλα τα κάγκελα και τα τοιχία που υπάρχουν περιμετρικά του Κήπου, ενώ σε διάφορα σημεία θα δημιουργούν ράμπες. Ακόμα, θα υπάρχει ένας κάθετος άξονας τόσο πλακοστρωμένος, όσο και περιποιημένος που θα διασχίζει την απόσταση από τον Άγιο Ιάκωβο έως το άγαλμα του ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη. Εσωτερικά, περιμετρικά του Κήπου θα σχεδιαστεί ένας διάδρομος άθλησης με τάπητα και υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Επιπλέον, η χωροθέτηση της παιδικής χαράς θα αλλάξει και θα τοποθετηθεί στο σημείο που είναι σήμερα ο θερινός κινηματογράφος και αντίστοιχα το σινεμά θα καταλάβει τη θέση της.

Επιπρόσθετα, όλα τα κτίρια που βρίσκονται εντός και περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου θα κατεδαφιστούν. Ένα κτίσμα είναι και το σταθμαρχείο των Αστικών ΚΤΕΛ, το οποίο θα μεταφερθεί, αποκτώντας νέα στέγη στα κτίρια της οδού Δημοκρατίας, ενώ το μόνο  κτίσμα που προβλέπεται να διατηρηθεί στη θέση του είναι το δημοτικό αναψυκτήριο. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν καινούριες τουαλέτες και αποθήκες.

Ωστόσο, το βασικότερο έργο απ’ όλα είναι η εικόνα του πράσινου που θα είναι τελείως διαφορετική, καθώς και τα ηλεκτρομηχανολογικά που ανέβασαν σημαντικά το κόστος του έργου, τα οποία θα βοηθήσουν και την υλοποίηση του δεύτερου μέρους του έργου που αφορά τις οδούς Χιόνη, Πολυτεχνείου και Πλατείας.

«Αλλάζει η εικόνα του ιστορικού μας κέντρου. Εμείς δημιουργούμε, για όλα τα υπόλοιπα δεν έχουμε κάτι να πούμε απλά χαμογελάμε. Κάποιοι σκοπίμως δεν βλέπουν ότι η Χίος είναι ένα εργοτάξιο. Εμείς όμως χτίζουμε καθημερινά, αλλάζουμε το νησί μας. Την εμπιστοσύνη των πολιτών μας δεν πρόκειται ούτε να τη διαψεύσουμε, αλλά ούτε και να την προδώσουμε», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement