Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημιουργία Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Περιοδική Έκθεση του Ναυτικού Μουσείου Χίου

Όπως γνωστοποιεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος και τ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελής Γ. Μπουγδάνος μία ακόμα δράση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία διετία από την Αντιπεριφέρεια Χίου ήταν και η συνεργασία με ποικίλους συλλογικού φορείς για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπουγδάνου:

«Ακόμα μία από τις πολλαπλές δράσεις που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια ως Περιφερειακή Αρχή, σε συνεργασία με διάφορους συλλογικούς φορείς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δρομολογείται και υλοποιείται.

Αυτή τη φορά αφορά στη δημιουργία Εκπαιδευτικού Προγράμματος, με άξονα την περιοδική Έκθεση που φιλοξενείται στο Ναυτικό Μουσείο Χίου «Κωνσταντίνος Κανάρης, ο θρυλικός πυρπολητής. Προσωπικά αντικείμενα του ήρωα και ευρήματα που αποδίδονται στη ναυαρχίδα του Καρά Αλή». Το Πρόγραμμα εκπονήθηκε και μας κοινοποιήθηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Όπως είναι ήδη γνωστό, η εν λόγω Έκθεση, η οποία είναι ακόμα επισκέψιμη, οργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο (29/10/2021) από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ναυτικό Μουσείο Χίου, μετά από προφορικές επαφές και σχετικά έγγραφα. Στο πλαίσιο των εγκαινίων συζητήθηκε και αποφασίστηκε η δημιουργία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, το οποίο, απ΄ όσο μπορείτε να διαπιστώσετε και από το αντίγραφο που σας επισυνάπτω, θα συμβάλλει τόσο στην προβολή της Έκθεσης, όσο και στην καλύτερη εμπέδωση των πολύτιμων πληροφοριών που θα προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες των νησιών μας.
Με τη βεβαιότητα ότι η Εκπαιδευτική μας κοινότητα θα αγκαλιάσει και θα υλοποιήσει επάξια το πρόγραμμα αυτό, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο και το Ναυτικό Μουσείο Χίου, θέτω και τον εαυτό μου στη διάθεση των συνδιοργανωτών, από τη θεσμική μου θέση και ως απλός πολίτης, για την υποστήριξή του, αισθανόμενος ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη δρομολόγησή του.
Δεδομένου δε, ότι φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τις Σφαγές της Χίου, ιστορικού γεγονότος – ορόσημο, θέλω να πιστεύω ότι κι άλλες προτάσεις που έχω συζητήσει ως Αντιπεριφερειάρχης Χίου, με θεσμικούς και πολιτιστικούς φορείς, θα υλοποιηθούν φέρνοντας τα νησιά μας στο προσκήνιο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ακολουθεί η πρόσκληση του προγράμματος των εκδηλώσεων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

Advertisement