Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χαρίζω αίμα, χαρίζω δώρο ζωής» το σύνθημα της εθελοντικής αιμοδοσίας την Ημέρα Αγάπης 14 Φεβρουαρίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η διασφάλιση της ποιότητας και η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου μας είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του Kοινωνικού Φαρμακείου και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου.

«Σήμερα χαρίζω το αίμα, χαρίζω το δώρο ζωής. Ο άνθρωπος είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει αίμα και με αυτά τα 15 λεπτά μπορούμε να σώσουμε τη ζωή τριών ασθενών» ήταν τα πρώτα λόγια της ιατρού, κας Χρυσάνθης Κάκκαρη, επεσημαίνοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ύψιστης σημασίας, καθώς καθημερινά οι ανάγκες αυξάνονται.

Φυσικά σε αυτή τη συμβολική εθελοντική αιμοδοσία που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο με την υποστήριξη του Δήμου Χίου, πολύτιμη ήταν και η συμμετοχή Συλλόγων, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χίου και του Τοπικού τμήματος Χίου της Διεθνούς ΄Ενωσης Αστυνομικών (IPA), του ΕΚΑΒ Τομέας Χίου, της Τράπεζα Αίματος Ν.Π. ΟΤΟΕ Χίου, του Σωματείου Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Χίου, του Σωματείου Πυροσβεστών Χίου, του Σωματείου Υπαλλήλων στο Λιμενικό Σώμα Χίου, του Σωματείου Οικοδόμων Χίου, της Ένωσης Στρατιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου και της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χίου, που στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα των εθελοντών και ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για την σημασία της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού.

«Συμμετέχουμε σε αυτή την εθελοντική δράση την Ημέρα Αγάπης 14/2. Πέντε λεπτά από τη ζωή του καθενός αρκούν, προκειμένου να δώσουμε αίμα. Είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου, κα Σοφία Γατανά, εκφράζοντας τις έντονες ευχαριστίες της στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Με τη σειρά της η προϊστάμενη νοσηλεύτρια του Τμήματος Αιμοδοσίας, κα Άννα Σωτηρίου υπογράμμισε: «Στόχος να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίματος  για την βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, τον ασθενή  που οι αιμοδότες δεν γνωρίζουν. Αυτό είναι το μεγάλο και σημαντικό στοιχείο της εθελοντικής αιμοδοσίας.  Μέσα από αυτή την προσπάθεια επιδιώκουμε να έχουμε επαρκή αποθέματα για το νησί μας και για τη χώρα μας».

Αναφορικά με τις αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας των εθελοντών αιμοδοτών. Ειδικότερα, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για την ασφαλή εξέταση του κάθε εθελοντή πριν τη διαδικασία της αιμοληψίας.  Κλείνοντας, αξίζει να τονιστεί ότι η επόμενη εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου στην τοπική κοινότητα της Καλλιμασιάς, ενώ παράλληλα όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει αίμα και τις καθημερινές 8:00-13:30 στον χώρο του Νοσοκομείου.

 

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

Advertisement