Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μηνύματα αισιοδοξίας για μία νέα και διαφορετική τουριστική περίοδο στη Χίο

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Πραγματοποιήθηκε χθες (9/2) στην Αθήνα το 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Τουρισμού, με απόλυτη την ανάγκη διατήρησής του καθώς έτσι υπάρχει άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού των υπόλοιπων Περιφερειών.

Η συνεδρίαση που έλαβε χώρα υπό την Προεδρία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, με ενεργό την συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εκπρόσωπο τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Νίκο Νύκτα.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Νύκτα, ο συγκεκριμένος θεσμός είναι απαραίτητος αφού με αυτόν τον τρόπο αξιολογείται το έργο, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για την εξέλιξη του τουριστικού κλάδου. 

Όπως μετέφερε ο Υπουργός στον κ. Νύκτα είναι αισιόδοξος για τη νέα τουριστική περίοδο της Ελλάδας, καθώς πρόκειται να έρθουν αρκετοί τουρίστες, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο τις Περιφέρειες ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν και να εξελιχτούν τα νησιά. Αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου ανέφερε ότι διαφέρει σημαντικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλάξει ριζικά η εικόνα τους το φετινό καλοκαίρι.

«Κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι αισιόδοξος και πιστεύω θα δείτε μία διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό», δήλωσε ο κ. Νύκτας.

Σχετικά με την επαναλειτουργία της δρομολογιακής σύνδεσης με τα παράλια της Τουρκίας ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία υπάρχουν πολιτικές βλέψεις για το τουριστικό άνοιγμα με την Τουρκία. Η Περιφέρεια με τη σειρά της θα ζητήσει το άνοιγμα των συνόρων: «Βούλησή μας είναι να ζητήσουμε το άνοιγμα των συνόρων, διότι αυτή τη στιγμή με τα στοιχεία που έχουμε για την Τουρκία … μπορεί να φέρει επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα και τουριστικό συνάλλαγμα. Εμείς πιέζουμε να ανοίξει η Τουρκία και προχωράμε ως προς τη δυνατότητα αυτή», επεσήμανε ο κ. Νύκτας συμπληρώνοντας ότι εάν η πολιτεία συνδράμει σε όλη αυτή την προσπάθεια θα ελαχιστοποιηθούν οι όποιες απώλειες εισοδημάτων υπάρχουν από πλευράς του νησιού μας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης σε συνεργασία με το γραφείο Τουρισμού πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις, όπως ο σχεδιασμός σε μεταγενέστερο χρόνο που θα αφορά τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ με θέμα τα Μεσαιωνικά χωριά και στόχο την ανάδειξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αναφορικά με το εάν η Χίος φέτος θα δεχτεί κρουαζιερόπλοια ο ίδιος απάντησε χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες ότι πρόθεση και στόχος της Περιφέρειας είναι να υπάρξουν, έτσι ώστε να συμβάλλουν κι αυτά στην τουριστική πρόοδο του νησιού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement