Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η Κοινωνική Μέριμνα της ΠΕ Χίου – Επεκτείνεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η Κοινωνική Μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, καθώς επεκτείνεται η Δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου πέραν της Π.Ε. Λέσβου και στις Π.Ε. Σάμου και Χίου συμπεριλαμβανομένων των Οινουσσών και Ψαρών μετά από σχετική έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Νίκος Νύκτας η δομή θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και στόχος της είναι η στήριξη των άπορων οικογενειών σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας με τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη έχει προγραμματιστεί για το Πάσχα.

«Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που έχουν την ανάγκη μας. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε, δείχνοντάς τους την ευαισθησία μας. Επομένως, προχωράμε εντονότατα και σε σύντομο χρονικό διάστημα πιστεύω πως θα έχουμε αποτέλεσμα», συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με την κατανομή θα δοθεί το ποσό των 30.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα της Χίου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των δημοτών.

Οι προϋποθέσεις ένταξης των οικονομικά αδυνάτων στο Πρόγραμμα, με εισοδηματικά κριτήρια έχει ως εξής: μονοπρόσωπα νοικοκυριά έως 5.000 ευρώ και οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος. Σε περίπτωση που υπάρξουν πολλές αιτήσεις, ο κ. Νύκτας επεσήμανε ότι πιθανώς να κοιτάξουν αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

«Τα κριτήρια που έχουμε βάλει είναι εισοδηματικά. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα μελετήσουμε με ευρύτητα το πλαίσιο δυνατοτήτων και προγραμμάτων, ώστε να δούμε ποιους μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, εάν τελικά υπάρξει θέμα με το μέγεθος των αιτήσεων, καθώς είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στη Χίο από πλευράς Περιφέρειας», τόνισε.

Με τη σειρά του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης ανέφερε: «Η συνέχιση της Δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας αποτελεί στόχο προτεραιότητας, για την Περιφερειακή Αρχή ως κοινωνική προσφορά παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και αποκλεισμού. Εύχομαι σε όλους σύντομα, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια να είναι σε θέση να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις. Ως τότε ως Περιφερειακή Αρχή θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να σταθούμε δίπλα τους με σκοπό την ανακούφισή από τα προβλήματά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement