Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

400.000€ για τη μελέτη ανακατασκευής και επέκτασης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, ανακοίνωσε  στα τοπικά μέσα την έγκριση του ποσού για την εκπόνηση της μελέτης που αφορά την ανακατασκευή και την επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου, ύψους 400.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε, λόγω της μεγάλης ζημιάς που είχε υποστεί από τους σεισμούς της 30ης Οκτωβρίου 2020, παρουσιάζοντας σημαντικά προβλήματα στην παλιά πτέρυγα του σχολείου, ο Δήμος Χίου κοινοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να προχωρήσουν σε επισκευαστικές και ανακατασκευάστηκες εργασίες.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, υπογραμμίζοντας ότι μετά τη μελέτη θα ακολουθήσει η ένταξη και η χρηματοδότηση του σημαντικότατου αυτού έργου αρχικής εκτίμησης 4 εκ. ευρώ, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή, προσφέροντας ένα σύγχρονο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά του τόπου μας.

«Η κατ’ εκτίμηση κοστολόγηση του έργου που αφορά τα 760 τ.μ. για τα υφιστάμενα κτίρια, η ανακατασκευή ενός τμήματος που παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα μετά τον σεισμό, αλλά και ταυτόχρονα η επέκταση του σκολείου σε υπερδιπλάσιο τετραγωνικό χώρο με την προσθήκη 870 τ.μ., θα έχει ένα κόστος περίπου 3.500.000 ευρώ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των μελετοκατασκευών που πραγματοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ, ο Δήμος Χίου έχει τη δυνατότητα να εκπονήσει σημαντικά και μεγάλα έργα. Η συγκεκριμένη μελέτη βάση του χρονοδιαγράμματος υπολογίζεται να έχει υλοποιηθεί εντός 12-14 μηνών, η οποία μόλις ενταχθεί θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου.

Όσον αφορά το σεισμόπληκτο σχολείο της Ερειθιανής, ο κ. Ξενάκης, σημείωσε ότι έχει πληρωθεί από ιδιώτη μηχανικός για τις εργασίες, οι οποίες πλέον βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησής τους, διαβεβαιώνοντας ότι μόλις έχουν στα χέρια τους τη μελέτη, ο Δήμος Χίου θα προχωρήσει με την πρόσκληση που θα λάβει στην ένταξή του, πιθανώς στο χρηματοδοτικό βραχίονα του προγράμματος του ΕΣΠΑ ή του ΠΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement