Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χίος Μπροστά: «Η πολιτική διορατικότητα του δημάρχου επιβεβαιώθηκε δυστυχώς μόνο στις διώξεις των Χιωτών»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά» αναφορικά με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε αιρετούς και κατοίκους του νησιού για την παρεμπόδιση της πρόσδεσης του πλοίου «Πελαγίτης» στο λιμάνι της Χίου

«Σήμερα 9/2 ψηφίσαμε με προυποθέσεις στην οικονομική επιτροπή δαπάνη για τη μετακίνηση του κ. Δημάρχου στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους άλλους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ,με αντικείμενο το «μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την πανδημία covid-19».
Προφανώς ο κ. Δήμαρχος και πρέπει να μετάσχει σε τέτοιες συσκέψεις, αρκεί να θυμάται ότι εκεί εκπροσωπεί τη Χίο και όχι τον εαυτό του ή τον φίλο του και πολιτικό συνέταιρο Υπουργό.
Αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να δηλώσει στη σύσκεψη την ομόθυμη αντίθεση της Χίου στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για δημιουργία πλέγματος μόνιμων δομών στην Χίο και στα άλλα ακριτικά νησιά.
Αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να υπερασπίσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ύπαρξη μίας εγκατάστασης με αποκλειστική λειτουργία την καταγραφή και ταυτοποίηση μέγιστης χωρητικότητας 500 ατόμων .
Αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να καταδικάσει δημόσια στη σύσκεψη την πολιτική δίωξη κατά των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, πλην της δικής του, του δημοτικού συμβουλίου, των αντιπεριφερειαρχών Χίου και πολιτών επειδή αντιστάθηκαν στην αποβίβαση των μηχανημάτων καταστροφής του Θόλους και της Χίου,προστατεύοντας τις αποφάσεις του δημοτικού, του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και της βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων .
Αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να μην ψελλίσει και πάλι τη συμφωνία του με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την κατασκευή υπερδομών που καταδικάζουν το μέλλον της Χίου και να δικαιολογηθεί ότι δεν μπορεί να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετική θετική απόφαση λόγω της απλής αναλογικής.
Αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να διαμαρτυρηθεί έντονα για την πρόσφατη τροπολογία που δίνει παράταση ζωής στη ΒΙΑΛ και να εξαγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της σχετικής διάταξης, καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές.
Αναμένουμε, τέλος, από τον κ. Δήμαρχο να ζητήσει 57 εκατομμύρια € που έχουν προϋπολογιστεί για την υπερδομή της Χίου να διατεθούν σε ένα συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Χίο, που να περιλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά έργα που να βελτιώνουν τη θέση του νησιού και των δημοτών.
Τίποτα όμως από τα αναμενόμενα από τους πολίτες της Χϊου δεν πρόκειται να διατυπωθούν από τον κ. Κάρμαντζη. Ο αυτοαποκαλούμενος “καπετάνιος”, έχει ταχθεί πλέον ξεκάθαρα με τους σχεδιασμούς μόνιμων δομών παραμονής μεταναστών που καταδικάζουν τη Χίο και το μέλλον των παιδιών της.Δεν γνωρίζει και δεν μπορεί ούτε να διαμορφώσει ούτε να διεκδικήσει έστω και τον στοιχειώδη προγραμματισμό για το αύριο της Χίου. Το μόνο που γνωρίζει (εντελώς τυχαία; ) είναι να απειλεί με διώξεις «μέχρι και των εγγονών» όσων έχουν άλλη άποψη από τη δική του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement