Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συλλεκτικά Νομίσματα αφιερωμένα στην Σφαγή της Χίου

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου και τ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Γ. Μπουγδάνος πρόκειται να κυκλοφορήσει συλλεκτικό νόμισμα το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη Σφαγή της Χίου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκα τόσο τηλεφωνικά όσο και από τη δημοσιευμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι στο Νομισματικό Πρόγραμμα 2022, αποφασίσθηκε η έκδοση, μεταξύ άλλων και «ΑΡΓΥΡΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 5 € ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΙΠΤΥΧΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ BLISTER ΜΕ ΘΕΜΑ : 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ».

Η απόφαση αυτή επισφραγίζει επιτυχώς τις έγγραφες προτάσεις μου την Άνοιξη 2021 και το καλοκαίρι ως Αντιπεριφερειάρχης Χίου, τόσο προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, όσο και προς την Τράπεζα Ελλάδας και το Νομισματοκοπείο Αθηνών, για να συμπεριληφθεί στο Νομισματικό Πρόγραμμα 2022 η έκδοση αναμνηστικών και συλλεκτικών νομισμάτων αφιερωμένα στις Σφαγές της Χίου.

Η κατ’ αρχήν θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας συζητήθηκε με τους αρμόδιους το περασμένο καλοκαίρι για τη ρύθμιση λεπτομερειών σχετικά με το είδος των νομισμάτων, την ποσότητα και την απεικόνιση που θα φέρουν, σε συνεργασία με την κα Βάσω Κριτάκη. Μάλιστα, είχαμε ενημερώσει ότι θα εξασφαλίζαμε την αγορά ποσότητας των συλλεκτικών αυτών νομισμάτων από ιδιώτες και συλλέκτες που ήδη ενδιαφέρονταν.

Καθώς η απόφαση της έκδοσης αυτής αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα νησιά μας, προτείνω η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προμηθευτεί, ποσότητα από τα μεγάλης συμβολικής αξίας συλλεκτικά αυτά νομίσματα, όπως και πολλοί συντοπίτες μας.

Από τη θεσμική θέση μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά κυρίως αισθανόμενος την ηθική υποχρέωση να το πράξω, θέτω τον εαυτό μου συμπαραστάτη σε κάθε προσπάθεια για συνεργασία με τους εκδότες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που αξίζει στον τόπο μας και στις ηρωϊκές στιγμές – ορόσημο της ιστορίας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement