Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εστία μόλυνσης τα εγκαταλελειμμένα περίπτερα του νησιού – Αντίστροφη μέτρηση για την κατεδάφισή τους

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Τα περίπτερα μειώνονται όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα, καθώς οι δήμοι προχωρούν στην σταδιακή κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο νησί της Χίο, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης.

Όπως ενημέρωσε τα τοπικά μέσα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Μπελέγρης μέχρι στιγμής ο Δήμος έχει προχωρήσει σε κατεδάφιση συνολικά 2 περιπτέρων που ανήκουν στην Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη, το ένα εντός της Απλωταριάς και το άλλο στον Άγιο Χαράλαμπο Βαρβασίου, στην οδό Μαυράκη Πίτα.

Ειδικότερα, ο κ. Μπελέγρης σε συνεργασία με τους εργαζομένους της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού παρθεί η απόφαση της κατεδαφίσεως, προχωράνε στις απαραίτητες διαδικασίες καθαίρεσης των συγκεκριμένων περιπτέρων.

«Λόγω του ότι υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, ότι τα περίπτερα αποτελούν εστία μόλυνσης για τον Δήμο μας, καταβάλλουμε προσπάθειες για την κατεδάφιση επιπλέον περιπτέρων τα οποία βρίσκονται εκτός λειτουργίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, τα περίπτερα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτά που είναι χτισμένα εντός ιδιωτικού χώρου κι άλλα που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Εκείνα που ανήκουν σε ιδιωτικούς χώρους είναι απαραίτητο να υπάρχει και η αντίστοιχη συναίνεση του ιδιοκτήτη, σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία κατεδάφισης. Αντίθετα, στα περίπτερα σε κοινόχρηστους χώρους γίνεται έρευνα εάν βρίσκονται σε ισχύ, ελέγχονται συμβόλαια, ενοικιαστήρια, αλλά κι εάν ο ιδιοκτήτης είναι εν ζωή, έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην καθαίρεσή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιπτέρου σε ιδιωτικό χώρο είναι εκείνο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Κουντουριώτου, για το οποίο έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από τους δημότες, λόγω του σημείου που βρίσκεται με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνά κυκλοφοριακό πρόβλημα. Όπως δήλωσε, ο κ. Μπελέγρης το παραπάνω περίπτερο είναι εντός ιδιωτικού χώρου, επομένως απαιτείται η συνεννόηση του ιδιοκτήτη για να καθαιρεθεί, προσθέτοντας ότι έχουν δρομολογήσει σε συνεννόηση με την Πολεοδομία ραντεβού, ώστε να δουν τι κινήσεις χρειάζονται πριν έρθουν σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.

«Έχουμε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, με το κάθε περίπτερο να είναι ξεχωριστή περίπτωση, η οποία εξετάζεται προκειμένου να δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατεδάφισή του», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement