Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ζαλίζει» η ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος και τη ΔΕΥΑΧ με υπέρογκες αυξήσεις

Σοκ προκαλούν οι λογαριασμοί του ρεύματος, καθώς φαίνονται υπέρογκες αυξήσεις που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Εκτίναξη στους λογαριασμούς ρεύματος δείχνουν όλα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος  έχει αντίκτυπο και στην ΔΕΥΑΧ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που φέρνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός, για την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με τον μήνα Δεκέμβριο να ανέρχεται στο ύψος των 124.000€.

«Είναι ξεχωριστή και επί πλέον δαπάνη από την αξία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουμε», υπογραμμίζοντας ότι για το ηλεκτρικό ρεύμα του μήνα Δεκεμβρίου πληρώνουν 67.000€, ενώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής 124.000 €.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κ. Μυριαγκός, πρόκειται για χρήματα που τα επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς της ύδρευσης, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΥΑΧ δεν επιδοτείται από το Κράτος με κανένα ποσό, όπως γίνεται στα απλά νοικοκυριά.

«Πόσο μπορεί να αντέξει ένα ταμείο με αυτό το δυσβάσταχτο επί πλέον κόστος;», εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του μια που για την  περίφημη ρήτρα έχουν πληρώσει το τελευταίο τετράμηνο 250.000€, απ’ την στιγμή που για ολόκληρο τον χρόνο έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της το πoσό των 600.000€ για την παραπάνω χρέωση.

Ωστόσο, ο κ. Βασίλης Μυριαγκός, σημείωσε ότι ευελπιστεί να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση στους λογαριασμούς της ύδρευσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι περιμένει την απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας τους έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement