Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ιονιστές στα σχολεία: Οικονομική ενίσχυση ζητούν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών από την κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση ζητούν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Κωνσταντίνος – Βίκτωρ Χατζησταμάτης και Κώστας Καρατζάς στο πλαίσιο των μέτρων θωράκισης των σχολείων έναντι της πανδημίας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τους ίδιους σημαντικές είναι οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει οι  ενιαίες σχολικές επιτροπές, εφοδιάζοντας τα σχολεία του νησιού με όλα τα μέσα και τους πόρους που διαθέτουν, όπως με αντισηπτικά, μάσκες, καθώς και πρόσληψη προσωπικού για πιο διεξοδικό καθαρισμό τους, με απώτερο σκοπό να καλυφθούν κατά ένα βαθμό οι ανάγκες.

«Οι ενιαίες σχολικές επιτροπές προσπαθούν να απαλύνουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Χίου», τονίζοντας την προσπάθεια του Δήμου να προσληφθούν επιπλέον 6 καθαρίστριες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που είχαν προκύψει έπειτα από τις συνταξιοδοτήσεις.

Όπως δήλωσε, ο κ. Χατζησταμάτης, πλέον στα σχολεία του νησιού υπηρετούν συνολικά 89 καθαρίστριες, με αυξημένα εργασιακά δικαιώματα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς προσλήψεων.

Αναφορικά με την αγορά ιονιστών αέρα υπογράμμισε ότι οι σχολικές επιτροπές δεν είναι αντίθετες, εφόσον τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και οι νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς και να καλυφθεί το κόστος αγοράς και συντήρησής τους. Ο κ. Χατζησταμάτης ξεκαθάρισε ότι η οδηγία δεν αφορούσε την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, ευελπιστώντας να υπάρξει συνεργασία για το παραπάνω θέμα, ούτως ώστε να προβούν σε οποιαδήποτε δράση για να επιλυθεί το πρόβλημα της πανδημίας, η οποία από τα σημερινά δεδομένα θα απασχολήσει για αρκετό χρόνο ακόμη. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τόσο από το  Υπουργείο Παιδείας, όσο και από τον ΕΟΔΥ δεν υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν τα χρήματα για την αγορά των συγκεκριμένων μηχανημάτων για όλα τα σχολεία.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία συγκροτημένη πρόταση από το κράτος ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ενέργεια αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι ίσως οι κρισιμότερες που γίνονται μέχρι τώρα. Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής...

Advertisement