Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βρουλής: Επιστολή στον Πλεύρη για το ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου

Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμη συμπολίτη μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, προκειμένου να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Βρουλή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας διότι το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών, όσο αφορά την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Χίο και το πρόβλημα στελέχωσής του, με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα και να χάνουμε συνανθρώπους μας.
Πριν λίγους μήνες, χάσαμε συμπολίτη μας στη Βόρεια Χίο διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του χωρίς να του δοθεί η παραμικρή ελπίδα διάσωσής του με την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς σε εκείνη τη βάρδια το μοναδικό με επάνδρωση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κλήθηκε με διαφορά μισής ώρας να παρέμβει σε 3 περιστατικά.
Οι διασώστες ανάμεσα σε διαφορετικά περιστατικά πρέπει να κάνουν επιλογή για το που θα επέμβουν. Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι κύριε Υπουργέ.
Είναι ντροπιαστικό σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδος να πεθαίνει άνθρωπος αβοήθητος γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο το πλήρωμα του ασθενοφόρου.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, με νέα απόφαση, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Χίου μεταφέρεται στη Λέσβο, για να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και το πρόβλημα της χρονοτριβής που θα φέρνει η συνεννόηση του απομακρυσμένου τηλεφωνικού κέντρου με τα πληρώματα της Χίου. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους και σας καλώ, με παρέμβαση σας, να σταματήσει αμέσως, διότι υποβαθμίζεται η περίθαλψη των κατοίκων που αντίθετα χρίζει ενίσχυσης.

Εκπροσωπώντας το λαό της Χίου, σας καλώ από την θέση ευθύνης που κατέχετε, με τις άμεσες ενέργειές σας, όπως ανακληθεί η απόφαση για μεταφορά του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί άμεσα η στελέχωση και ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χίο, προκειμένου να καλυφτούν, όπως ανέφερα παραπάνω, οι ανάγκες του νησιού μας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματος μας και προσδοκούμε την θετική ανταπόκρισή σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement