Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αξιόλογη συνεργασία Περιφέρειας Β. Αιγαίου – ΔΕΥΑΧ για το αρδευτικό της Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Αξιόλογη συνεργασία ανάμεσα σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ΔΕΥΑΧ σύναψαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλη Μυριαγκό στη σημερινή τους συνάντηση που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης (27/1) στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Σκοπός της συνάντησης αποτέλεσε η σοβαρή έλλειψη νερού που αντιμετωπίζει η Χίος, τονίζοντας ότι καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την υλοποίηση έργων που αφορούν το αρδευτικό κομμάτι του νησιού, ούτως ώστε να συμβάλουν στην άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος με πόσιμο νερό στα σπίτια των δημοτών του νησιού.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουτζούρης, υπάρχει μία χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  που αφορά έξι βιολογικούς καθαρισμούς στη Χίο, επεσημαίνοντας ότι η Περιφέρεια σκοπεύει να προχωρήσει στη χρηματοδότηση αγοράς δυο νέων Μονάδων Αφαλατώσεων για την περιοχή του Θόλους.

Στη συνέχεια, μίλησε στα τοπικά μέσα για το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» και τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αντί του χρονοδιαγράμματος  έναρξης – ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων  εργασιών, καταλήγει στην απόφαση ανάγκης νέων μελετών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Ωστόσο, όπως δήλωσε, απόψε θα φύγει από τη Χίο περισσότερο καθησυχασμένος απ’ ότι στο παρελθόν, καθώς το επόμενο δίμηνο πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες θα υλοποιηθούν. Είναι έργο που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είμαι σε συχνή επαφή μαζί τους. Είναι κρίμα να καθυστερούν έργα ζωτικής σημασίας σαν κι αυτό», τόνισε ο κ. Μουτζούρης, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του και την έντονη δυσπιστία του, ως μηχανικός, ότι το φράγμα θα ολοκληρωθεί το 2023.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, υπό συζήτηση με την ΔΕΥΑΧ βρίσκονται τα έργα που αφορούν το αρδευτικό σύστημα της Χίου, όπως είναι η αξιοποίηση του νερού του Σαραπιού και το Φράγμα του Κατράρη, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Με τη σειρά του, ο κ. Βασίλης Μυριαγκός αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των 380.000€ για τις Μονάδες Αφαλάτωσης στο Θόλος, οι οποίες από το 2004 έχοντας σοβαρά προβλήματα. Τέλος, κατέληξε πως πρόκειται για σημαντικά έργα που προς όφελος του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον απόηχο της εξαιρετικής εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε ο...

Advertisement