Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μικροπροβλήματα έφερε ο «Διομήδης» και στη Χίο – Επικίνδυνη πτώση τοιχίου εντός του Κάστρου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Προβλήματα άφησε η κακοκαιρία «Διομήδης» και στη Χίο, με τους θυελλώδεις βοριάδες και τις χαμηλές θερμοκρασίες να κυριαρχούν σε όλο το νησί.

Στην πόλη της Χίου και συγκεκριμένα εντός του Κάστρου έπεσε τοιχίο από περιουσία του Δήμου Χίου, με αποτέλεσμα να μείνουν όρθιοι μόνο δύο τοίχοι κάτι το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο, τόσο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, όσο και για τους πεζούς.

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, όσο και τα συνεργεία του Δήμου Χίου κατέφθασαν αμέσως στο σημείο, προκειμένου να καθαρίσουν τον χώρο από το πλήθος πετρών. Σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, πριν δέκα μήνες μαζί με τον προϊστάμενο της Τεχνική Υπηρεσίας, κ.  Λευτέρης Παπαλάνη παρευρέθηκαν στην περιοχή, καθώς τα κτίρια αυτά είναι δημοτικά και χρήζουν επίβλεψης λόγω της υψηλής επικινδυνότητάς τους.

Όπως δήλωσε, έχουν ζητήσει την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην κατεδάφισή τους, καθώς πλέον θεωρούνται αρκετά επικίνδυνα: «Έχουμε στείλει επιστολή στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και δεν μας έχει δώσει την έγκριση, με αποτέλεσμα τα κτίρια που είναι επικίνδυνα και ετοιμόρροπα, μην μπορώντας να επέμβουμε, να πέφτουν μόνα τους, όπως συνέβη και προχθές βράδυ», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ξενάκης εξέφρασε στα τοπικά μέσα την ανησυχία και για το απέναντι κτίριο, το οποίο βρίσκεται εντός της παιδικής χαράς του Κάστρου της Χίου με ειδική περίφραξη, μην μπορώντας όμως να καλύψει 100% το κτίριο. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι ούτε για το συγκεκριμένο έχουν λάβει έγκριση, ώστε να κατεδαφιστεί: «Αν ενέκριναν το αίτημά μας, μέσω της παρέμβασης αυτής θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε την παιδική χαρά της περιοχής, αλλά σε κάποια πράγματα, όπως φαίνεται, έχουμε διαφορετικές φιλοσοφίες»,  συμπληρώνοντας ότι κάποια στιγμή η κάθε υπηρεσία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην περίπτωση που δημιουργηθεί ένα ατύχημα, ο Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι εκ των πραγμάτων την ευθύνη φέρει ο Δήμος Χίου και η Τεχνική Υπηρεσία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι όταν απευθύνονται επανειλημμένα στον αρμόδιο φορέα και δεν τους το επιτρέπει, τότε θα κρίνει παρά μόνο το δικαστήριο για το ποιος έχει και την ευθύνη.

Φωτογραφικό Υλικό 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW Σειρά 5, καθώς και η πρώτη ηλεκτρική i5, υιοθετούν την αιχμή των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, των ψηφιακών και ηλεκτρονικών συστημάτων και υπηρεσιών,...

ΕΘΝΙΚΑ

«Η ελληνική σημαία, το ΓΕΕΘΑ και η ΔΕΠ (Διοίκηση Ειδικού Πολέμου) στη σκεπή του κόσμου! Στην πιο ψηλή κορυφή του Έβερεστ! Μάριε Συγχαρητήρια! Ψηλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επί τη εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πριγκήπου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βρετανός τραγουδοποιός Matt Elliott επιστρέφει στην Ελλάδα με σταθμούς σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Γεννημένος στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, ξεκίνησε την καριέρα...

Advertisement