Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προτάσεις για τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου της Λαγκάδας – Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο παραλιακό μέτωπο της Λαγκάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, μίλησε στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κυριάκος Ζωάννος, εκφράζοντας τις σκέψεις του, προκειμένου να βρεθεί μία μόνιμη λύση, η οποία θα θωρακίσει τον οικισμό της Λαγκάδας από το πρόβλημα που υπάρχει στο κομμάτι του παραλιακού μετώπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως Λιμενικό Ταμείο και έπειτα των αναμορφώσεων του προϋπολογισμού του, θα είναι έτοιμοι να αναθέσουν μία μελέτη σκοπιμότητας και εφικτότητας νέων μερικών έργων στην περιοχή της Λαγκάδας, στην οποία θα περιλαμβάνεται η εκπόνηση κυματικής, ακτομηχανικής και οικονομετεχνικής μελέτης.

Όπως δήλωσε, ο κ. Ζωάννος τον προϋπολογισμό της μελέτης θα μεταβιβάσουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου όλοι μαζί να πάρουν μία απόφαση για το τι πρέπει να γίνει. Παράλληλα, ο Μηχανικός κ. Δήμης Μυλωνάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου θα πραγματοποιηθεί ο φάκελος εκπόνησης της μελέτης, ενώ η ανάθεση της μελέτης θα γίνει με προγραμματική σύμβαση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ή μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Χίου και Λιμενικού Ταμείου.

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα;

Ο κ. Μυλωνάδης επεσήμανε πως το πρόβλημα που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού της Λαγκάδας, απαρτίζεται από δύο πτυχές, της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κομμάτι εξήγησε πως επηρεάζεται από τη λεκάνη απορροής του ποταμού Κρικελή, λόγω της ιδιαίτερης στενότητάς του με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Το δεύτερο κομμάτι, που αφορά τη θαλάσσια ζώνη, τόνισε πως είναι αρκετά ευάλωτο όταν επικρατούν βορειοανατολικοί άνεμοι, δημιουργώντας έτσι πολύ μεγάλο ύψος κυματισμού που καταλήγει στην παραλιακή ζώνη.

«Απαιτείται η επιμήκυνση του μόλου της Λαγκάδας από Βορρά προς Νότο, ούτως ώστε να ελεγχθεί ο κυματισμός σε μεγάλο τμήμα του, καθώς κι άλλες εναλλακτικές τεχνικές παρεμβάσεις. Έτσι, θα γίνει λειτουργικό, ασφαλές ακόμα κι όταν υπάρχουν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα κατά την χειμερινή περίοδο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement