Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάρμαντζης: «Ξέρουμε τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να κατασκευαστεί μία δομή, είναι πασίδηλο και αποδεκτό»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στα τοπικά μέσα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (12/1) ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, σχετικά με την επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ελπίζοντας ότι με την πρωτοβουλία υπόδειξης νέας θέσης δομής, θα βρεθεί άμεση λύση, προκειμένου η τοπική κοινωνία να βγει από το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών.

Όπως δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης, έχοντας στο μυαλό του την αναταραχή που έχει προκύψει αναφορικά με την κατασκευή της Δομής στο Θόλος, αποφάσισε να επαναφέρει την πρότασή του για την περιοχή «Μπαμπακιές», υπογραμμίζοντας ότι άμεση ήταν, η ανταπόκριση που έδειξε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.  Μηταράκης, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει μία υπεύθυνη απόφαση.

«Έκρινα πως πρέπει να παρέμβω για ακόμη μία φορά, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του τόπου μας και των ανθρώπων μας. Κατέθεσα μία πρόταση με σύνεση, σωφροσύνη και λογική για να δούμε τελικά τι πρέπει να γίνει», συμπληρώνοντας πως είναι ο. ο μόνος που έχει τολμήσει να υποδείξει θέση και μάλιστα δύο φορές για ένα θέμα το οποίο έχει παγκόσμιες διαστάσεις και σίγουρα δεν μπορεί να το λύσει ένας Δήμαρχος ή ένας Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση στο Θόλος για τη δημιουργία μίας Κλειστής και Ελεγχόμενη Δομής είναι αποτέλεσμα των μειοψηφιών, τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επέλθει η ηρεμία του τόπου.

«Πρέπει να κατασκευαστεί μία δομή. Αυτό είναι πασίδηλο και αποδεκτό από τους πάντες», τόνισε ο κ. Κάρμαντζης προσθέτοντας ότι μία τέτοια δομή θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τις οποίες το νησί χρειάζεται, προκειμένου η Χίος να είναι πλέον ασφαλής και ήρεμη.

«Ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορούσε να περάσει κανένα παιδί, γυναίκα, πολίτης από την πλατεία, καθώς κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα οι μετανάστες».

Όσο για τη ΒΙΑΛ ο Δήμαρχος Χίου σημείωσε πως δεν μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή των Καμποχώρων και ειδικότερα του Χαλκειούς, καθώς υποφέρουν εδώ και 7 χρόνια.

«Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει όταν υπάρχει θέση. Το “Όχι πουθενά και τίποτα”, αλλά και όλες αυτές οι προϋποθέσεις, δεν λύνουν το πρόβλημα. Έχουμε ευθύνες όλοι απέναντι στην τοπική κοινωνία. Η Χίος είναι εθνικό έδαφος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», καταλήγοντας πως το άσυλο πρέπει να εξετάζεται στο νησί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Χίος θα είναι ο χώρος προορισμού, πλημμυρίζοντας από μετανάστες-πρόσφυγες.

Τέλος, λόγο έκανε για όλους εκείνους που στοχοποιούν τόσο τον ίδιο, όσο και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, σημειώνοντας πως ενδεχομένως δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα, αλλά πώς να τους αποδομήσουν, σπείροντας διχόνοια, συκοφαντώντας και λασπολογώντας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Νικόλ Τσιάνη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Η διατροφή των παιδιών είναι καθοριστική στις Πανελλήνιες εξετάσεις.  Πανελλήνιες εξετάσεις, εξεταστικές… Μαθητές και φοιτητές βρίσκονται σε μια...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Παντελή Βρουλή, για τη Μάχη της Κρήτης Η μάχη της Κρήτης αποτέλεσε την έναρξη των νικητήριων αγώνων και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Η εκλογική νίκη αποτελεί μια σημαντική στιγμή καταξίωσης για κάθε πολιτικό κόμμα αλλά και υποψήφιο. Είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στον Κήπο των θαυμάτων, στον Καστρομηνά, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν την Κυριακή 14 Μαΐου, 200 περίπου μικροί μας φίλοι από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς...

Advertisement