Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιστολή Κάρμαντζη για τη δομή στη Χίο – Η απάντηση Μηταράκη

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αντιλαμβανόμενος την περιρρέουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, συνυπολογίζοντας και την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει λύσει στο πρόβλημα του μεταναστευτικού, παίρνει την πρωτοβουλία εκ νέου να υποδείξει θέση, ελπίζοντας ότι θα βγούμε από το αδιέξοδο, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι ψηφοθηρικές τακτικές και ενέργειες των αντιπολιτεύσεων.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη: 

«Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένη την αναταραχή που έχει προκύψει αναφορικά με την κατασκευή της Δομής στο Θόλος, σας απευθύνω έκκληση δια της παρούσης επιστολής, επαναφέροντας την πρότασή μου για την περιοχή Μπαμπακιές, την οποία παρακαλώ να επανεξετάσετε άμεσα, επανεξετάζοντας συγχρόνως τη δυνατότητα προσέγγισης όλων των διατυπωμένων θέσεων και απόψεων.
Ευελπιστώντας στη θετική σας απάντηση, παρακαλώ δε, τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου να συντονίσει την όλη διαδικασία, ούτως ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας.
Στην αντίθετη περίπτωση και με την άποψη του πουθενά και του τίποτα, ελλοχεύει ο κίνδυνος πέραν των προαναφερόμενων να συνεχίσει η λειτουργία της ΒΙΑΛ στην πολύπαθη περιοχή των Καμποχώρων και ειδικότερα του Χαλκειούς.Κύριε Υπουργέ,
Είναι η ώρα, έστω και αυτήν τη στιγμή, ο καθένας εξ ημών να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Και επειδή γράφουμε ιστορία, είναι σίγουρο ότι όλα αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται ανεξίτηλα. Προσωπικά, τέλος, κρίνω ότι αυτή μου η πρότασή αποτελεί στάση ευθύνης, σύνεσης και λογικής, κάτι το οποίο περιμένουν από όλους μας οι πολίτες της Χίου.».

Άμεση ωστόσο, ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος απαντώντας στην επιστολή του Δημάρχου, καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει μία υπεύθυνη απόφαση.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη προς τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη: 

«Αξιότιμε κε. Δήμαρχε,

Παρακαλώ όπως επιβεβαιώσετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί με την πρότασή σας για την κατασκευή του ΚΕΔ Χίου στη θέση Μπαμπακιές, αντί της θέσης Θόλος, πριν οποιαδήποτε ενέργεια του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.
Αυτονόητα η λειτουργία της νέας δομής θα οδηγήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΒΙΑΛ & της Δομής Καραντίνας, ενώ τα διαμερίσματα έχουν ήδη κλείσει όπως γνωρίζετε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement